Automatisch incasseren, maar dan automatisch

Automatisch incasseren

Een volledig geoptimaliseerde en geautomatiseerde verkoopproces met automatische incasso. Welke ondernemer droomt daar nu niet van? Waarbij je boekhoudprogramma je iedere stap van het proces uit handen neemt. En je altijd aan alle regels voldoet. Vanaf het vragen om een incassomandaat tot en met het incasseren en het betaald zetten van de facturen.

Automatisch incasseren, in 34 landen, van banken en creditcards

Met Jortt kun je met een SEPA automatische incasso in Nederland en nog 33 SEPA landen automatisch incasseren bij je klanten. En behalve bankrekeningen, kunnen je klanten ook kiezen om een creditcard te machtigen. Je ambities hoeven dus niet op te houden bij de landsgrens.

Automatische incassomachtiging

Incassomachtiging met een druk op de knop

Een elektronische machtiging (e-mandate) krijgen is niet meer dan een druk op de knop. Jortt stuurt je klant per e-mail een machtigingsverzoek. Je klant geeft de machtiging af door € 0,01 over te maken via iDEAL of creditcard. Een waterdicht systeem en geen kans op fouten.


Automatische incassomachtiging

Het meest geavanceerde automatische incassosysteem van Nederland

boekhoudprogramma Jortt dashboard

Het meest geavanceerde incassoproces van Nederland

Jortt verwerkt de incasso's in een een-op-een relatie met je factuur. Dus niet in een batch zoals dit traditioneel gaat. De voordelen hiervan zijn ongekend.

De incasso wordt per direct verwerkt

Verstuur je 1 of 100 facturen per dag? Gewoon je factuur versturen en Jortt start direct het automatische incassotraject. 10 dagen later wordt er geïncasseerd. Geen batch downloads, geen imports bij je bank. Zo eenvoudig kan het zijn.

De juiste betaalinstructies op de factuur

Heeft je klant een automatische incassomachtiging afgegeven? Dan krijgen alle volgende facturen de betaalinstructie 'Het factuurbedrag van € 121,00 zal omstreeks 18 december 2018 automatisch worden afgeschreven van NL11 RABO 0123 4567 89 onder vermelding van factuurnummer 201812-12345'. Deze factuur is meteen de verplichte vooraankondiging.

Reeds betaalde facturen worden niet geïncasseerd

Heb je een factuur verzonden en je klant maakt (een deel van) de factuur toch zelf over voordat de factuur is geïncasseerd? Dan incasseert Jortt alleen het openstaande deel van de factuur. Is de hele factuur al voldaan dan incasseert Jortt niets. Dat scheelt een hoop gedoe en uitzoekwerk achteraf.

Geen saldo? Dan incasseert Jortt nog een keer (en nog een keer)

Wanneer een incasso niet slaagt omdat je klant onvoldoende saldo heeft, dan probeert Jortt na 4 dagen nog een keer te incasseren. Lukt het nog niet? Dan volgt weer 4 dagen later een derde poging.

Geen succes? Dan volgt een iDEAL betaalverzoek

Is het automatisch incasseren na 3 pogingen nog niet geslaagd? Dan stuurt Jortt een e-mail naar je klant met het verzoek zelf te betalen en voegt een iDEAL betaallink toe in de e-mail.

Storno's gekoppeld aan de factuur

Mocht je klant een betaling achteraf storneren, dan zet Jortt de factuur op niet betaald en gaat deze mee in het herinneringsproces.

Verwerken van de betalingen

De geïncasseerde bedragen worden direct aan de facturen gekoppeld. Zo heb je goed inzicht in je geldstroom.

Automatisch, automatisch en nog meer automatisch

Tja, het hele proces gaat automatisch, dus ook het verwerken in je boekhouding van de € 0,01 incassomachtiging betalingen, de kosten voor de incasso en het uitbetalen en het ontvangen van de geïncasseerde gelden.

Samen met Mollie

Om automatische incasso van Jortt te gebruiken heb je een Mollie account nodig. Een geslaagde automatische incasso kost € 0,25 per transactie exclusief btw.

Automatische incasso

Automatische incasso op een rij

  • Incassomachtiging via iDEAL of creditcardbetaling
  • Direct versturen van de incasso bij versturen van de factuur
  • Voor automatische bankbetalingen en creditcardbetalingen in 34 landen
  • 2e en 3e poging bij mislukte automatische incasso
  • iDEAL betaalverzoek bij 3 mislukte incasso's
  • Automatisch verwerkt in je boekhouding
  • Combineer automatische incasso met periodieke facturen voor een volledig geautomatiseerd factuurproces
  • Geen overeenkomst met de bank nodig

Jortt Plus

Automatische incasso is onderdeel van Jortt Plus. Het combineert het geavanceerde factuurprogramma (inclusief periodieke facturen) en het meest ondernemersvriendelijke boekhoudprogramma met een uniek, optimaal en geautomatiseerd incassoproces. Jortt Plus kost € 29,50 per maand en is de eerste maand gratis.

Start vandaag nog met automatisch incasseren

Bespaar tijd met een volledig geautomatiseerd factuurproces

Probeer Jortt Plus Probeer nu 30 dagen gratis