Automatisch incasseren met boekhoudprogramma Jortt

Met een SEPA automatische incasso kun je eenmalig of met regelmaat een bedrag van de betaalrekening van je klanten incasseren. Een SEPA-incasso wordt ook wel Europese Incasso, SEPA Direct Debit of SDD genoemd. Ondertussen is de SEPA automatische incasso de Europese standaard en kun je deze voor 34 landen gebruiken. Jortt heeft de SEPA automatische incasso volledig geïntegreerd in het Jortt factuur- en boekhoudsysteem. Hierdoor is je verkoopproces volledig te automatiseren.

Om de SEPA automatische incassofunctie van Jortt te gebruiken heb je Jortt Plus en een Mollie account nodig. Je hebt geen SEPA/ incasso overeenkomst met je bank nodig.

Jortt gebruikt de SEPA Incasso Algemeen (doorlopend). Deze is geschikt voor betalingen van particuliere en zakelijke klanten. De betaler heeft de mogelijkheid om de incasso binnen 8 weken na afschrijving te laten terugboeken (storneren). Dit is de meest gebruikte incassomethode in Nederland.

SEPA machtiging

.

Het moeilijkste onderdeel van de automatische incasso: het verkrijgen en bewaren van de automatische incassomachtiging. In Jortt is dit proces volledig geautomatiseerd en gedigitaliseerd. Jortt werkt met een e-mandate (ook wel elektronische machtiging of digitale incassomachtiging). Je klanten bevestigen de automatische incasso door € 0,01 via iDEAL aan je over te maken. SEPA machtiging.

Automatisch incasseren

.

Wanneer de e-mandate is ontvangen, past Jortt de betaalmethode voor de volgende facturen aan naar automatische incasso. Op het moment dat de factuur wordt verstuurd, wordt het automatische incassoproces direct opgestart. Wanneer je klant onvoldoende saldo heeft, wordt door Jortt een tweede en een derde poging voor incasso gestart. Na 3 mislukte pogingen ontvangt je klant een e-mail met een betaalverzoek via iDEAL. Automatische incasso.

Automatische incasso storno

.

Wanneer je klant de automatische incasso storneert, verwerkt Jortt dit in de boekhouding. De storno wordt aan de factuur en de betaling gekoppeld. De factuur komt daarmee weer als ‘niet betaald’ te staan.

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.