Automatische incasso

Vanaf het moment dat de SEPA machtiging door je klant is geaccepteerd, krijgen alle volgende facturen de betaalmethode 'automatische incasso' mee. Op het moment dat je de factuur verstuurt, wordt direct het proces gestart om deze automatisch te incasseren.

Het automatische incassoproces bestaat uit de volgende stappen:

  • Dag 0: De factuur wordt verstuurd, op de factuur staat de verplichte vooraankondiging voor de automatische incasso. De incassodatum is ca. 10 dagen na het versturen van de factuur. Bij de factuur geeft Jortt de status weer: Deze factuur wordt omstreeks (datum) geïncasseerd bij de klant.
  • Dag 7: Jortt maakt de incasso aan bij Mollie. Voordat Jortt dat doet, controleert Jortt of de factuur al (gedeeltelijk) door de klant zelf is betaald en/of dat deze gecrediteerd is. Alleen openstaande bedragen worden geïncasseerd. Bij de factuur geeft Jortt de status weer: Incasso-opdracht is naar Mollie verstuurd en zal in de komende dagen geïncasseerd worden.
  • Dag 10: De bedragen worden door Mollie geïncasseerd bij je klant. Bij de factuur geeft Jortt de status weer: Deze factuur is betaald via automatische incasso.
  • Dag 20: Mollie keert de geïncasseerde bedragen uit.
  • Dag 66: Tot 56 dagen na de incasso mogen je klanten storneren (terugstorten van de incasso). Storno’s worden verwerkt in Jortt en gekoppeld aan de factuur en de eerdere betaling.
proces automatisch incasseren

Problemen bij incasseren

Wanneer een automatische incasso niet lukt, start Jortt de volgende processen:

Tijdelijk probleem

Wanneer er op de rekening van je klant te weinig geld staat om te incasseren, doet Jortt na 4 dagen een tweede poging om te incasseren. Wanneer dit weer niet lukt, doet Jortt na weer 4 dagen een derde poging. Lukt dit alsnog niet, dan zal Jortt een betaalverzoek sturen via de e-mail met een iDEALbetaallink daarin.

Permanent probleem

Wanneer een rekeninghouder is overleden of een rekening is opgeheven, is er sprake van een permanent probleem. Jortt staakt het incassoproces.

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.