BLOG

Als een Don Quixote ging ik weer op die molens af

boekhoudprogramma Jortt blog

Elke keer op keer ving ik de klappen op. De molenwieken bleven mij om mijn oren slaan. De wieken hadden allemaal hun eigen naam: Google, Meta, Pinterest en Twitter. En met iedere ronde sloegen zij mij hard van mijn paard af. Maar keer op keer lukte het mij wel om met mijn lans een klein gaatje te prikken in de wieken. Net zo lang totdat de wieken het eindelijk begaven.

Waar het over gaat? Ons e-commerce platform. De alles-in-een, klik-en-verkoop webshop. De jortt.shop dus. Waarbij wij maar één doel hebben, zorgen dat jij verkoopt. En om dat te kunnen, heb je autoriteit nodig. En autoriteit krijg je door bovenaan in Google te staan. En je producten voorbij komen in Meta, Pinterest en Twitter wanneer het relevant is.

Dus zijn we het gevecht aan gegaan met de molen. En dag op dag kregen we harde klappen. Oftewel een ‘Violation mail’ van één van de wieken. Weer alles geblokkeerd. Weer contact met de supportdesk in Ierland. Weer uitleggen wat we doen. Weer aanpassing doorvoeren. Weer op het paard klimmen en de lans oppakken, wetende dat de volgende wiek er op volle vaart aankomt.

De kracht van je jortt.shop is dat alle shops elkaar versterken. Daardoor lift jouw webshop mee met het succes van alle andere. Maar daar waren Google en de socials het dus niet mee eens.

Tot eind vorige maand. Ineens geen ‘Violation mail’ meer in mijn mailbox. Ineens verdwijnen alle rode foutmeldingen uit de dashboards van Google en de socials. En ineens hebben we de hoogste status binnen Google en de socials. Het voelt alsof ik na een zware stijd door de koning tot ridder ben geslagen. Dat ik bewezen heb dat Don Quixote toch niet gek is.

Vanaf dat moment begint alles te stomen. Het aantal vertoning van de producten schiet omhoog. De producten van de jortt.shop staan ‘gewoon’ tussen Bol.com, Bijenkorf, Coolbue, Zalando en About You te schitteren op internet. Vaak als eerste of tweede keuze.

Het aantal kliks naar de webshops stijgt evenredig mee. En… het belangrijkste van alles: de verkopen stromen evenredig mee.

Wil jij ook (meer) online verkopen? De molens zijn verslagen, het pad is vereffend. Start hier je eigen jortt.shop.

---

Hilco | Jortt'er

Geschreven voor boekhoudprogramma Jortt.

Ik deel mijn Jortt ervaringen, belevenissen, fouten, leermomenten en leuke anekdotes met veel plezier. Ter lering en vermaak. Al mijn verhalen zijn op waarheid gebaseerd, maar feiten kunnen wat zijn aangepast. En ja, ik kan soms een beetje overdrijven. Je kunt vorige edities hier terguglezen.

De rechten van de afbeelding bij deze publicatie zijn in het het bezit van Jortt BV. Deze afbeelding mag (enkel) gebruikt worden bij publicatie van dit bericht en/of voor de promotie van Jortt BV.