BLOG

Als je het anders doet dan je deed, krijg je wat je niet weet

boekhoudprogramma Jortt blog

Ja, ja, ik weet het. Albert Einstein zei: “Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg.” De titel is clickbait. Want dit wist je al lang en had ik het goed geschreven, dan had je niet geklikt, want er zijn al genoeg posts met deze titel.

Een oude wijsheid voor op een tegeltje dus. En net als de meeste oude wijsheden op tegeltjes, is ook deze waar. Dit verhaal begint op een markt. Daar stond een Jortt’er die een filmpje maakte voor Insta. Een slimme ondernemer die hippe mode en accessoires verkoopt op verschillende markten. Ze had weer wat hips, de Happyhairroller. Dus ze maakt een ‘How to’ filmpje van een ingenieuze uitvinding die iedere man of vrouw met midden- of lang haar in een minuut dé festival look van dit moment geeft.

Deze Jortt’er had dit filmpje net als alle andere keren op Insta gepost. Veel kijkers deze keer, meer dan 44.000. Waarop iemand tegen haar zei: 'Waarom zet je het filmpje niet op TikTok?’. En zo geschiedde. Ze heeft een nieuw account aangemaakt. En woesh. Filmpje de wereld in geslingerd. En toen kreeg ze iets wat ze niet kon weten, omdat ze deze keer iets deed wat ze anders nooit deed.

Zes miljoen, achthonderdduizend views in een paar dagen.

6.800.000 ja. Je leest het goed. Met een linkje naar haar webshop. Ping, ping, ping. De orders stromen binnen.

En dat was een probleem, want haar webshop deed wel wat, maar niet genoeg om een serieuze orderstroom mee te verwerken. Binnen twee uur heeft zij haar jortt.shop opgezet. En in diezelfde tijd heeft zij haar administratie van dit jaar verwerkt. Want Jortt en jortt.shop werken naadloos samen.

De orders stromen nu nog steeds in grote aantallen binnen en worden probleemloos verwerkt. Zowel de betalingen via iDeal, de verzendzegels via PostNL als de facturen en administratie in Jortt. En als klap op de vuurpijl, heeft zij er nog een onderstroom erbij. Want ondertussen heeft de Shopbot zijn magie gedaan en komen er via Google nog meer orders binnen.

---

Hilco | Jortt'er

Geschreven voor boekhoudprogramma Jortt.

Ik deel mijn Jortt ervaringen, belevenissen, fouten, leermomenten en leuke anekdotes met veel plezier. Ter lering en vermaak. Al mijn verhalen zijn op waarheid gebaseerd, maar feiten kunnen wat zijn aangepast. En ja, ik kan soms een beetje overdrijven. Je kunt vorige edities hier terguglezen.

De rechten van de afbeelding bij deze publicatie zijn in het het bezit van Jortt BV. Deze afbeelding mag (enkel) gebruikt worden bij publicatie van dit bericht en/of voor de promotie van Jortt BV.