BLOG

Kom jij als Szechuanvuurpaard naar de bonte avond?

boekhoudprogramma Jortt blog

Al een tijdje ben ik overgestapt van dertien-in-een-dozijn nieuwsbrieven naar het soort dat ik nu schrijf. Overtuigd door het boek nummer 1, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben gewoon begonnen. Storytelling had ik al geleerd toen ik zestien was en stage liep als kaasboer bij Kees Kromhout. Want kaas is geen broodbeleg, maar een boerenambacht met mooie ogen. De basis was er. Ondertussen predik ik het 'storytelling' en het 'schuren tegen de grenzen' daar waar ik het maar kan prediken. Want mijn resultaten overtreffen iedere verwachting. So far, so good.

Tot een Jortt'er mij wees op deze uitnodiging voor een 'bonte avond op de camping':

Utopia Horoscopia!
De sterren staan perfect uitgelijnd, laat Mars onder je huid kruipen, de planeet van actie en passie staat in het sterrenbeeld Weegschaal.

Dit ontketent een broeierige atmosfeer op de Lievelinge die buitenaards gunstig is voor romantische ontmoetingen, het loslaten van remmingen, het omarmen van je hemelse lichaam of dat van een ander... Hou het onmogelijke voor mogelijk in onze Utopie! Vier je zintuigen, jouw ultieme spirit animal of totem-avatar. We nodigen je uit om één te worden met je Lievelings sterrenbeeld uit één van de vele hotemetotem-dierenriemen en ver daar voorbij!

Kom als Leo of als spaceplaneet, als supernova of belichaam het zwart gat, ben je meer een sjamaanmannetje? Of een weekschaaldier? Een intergalactische sterrenstofzuiger of een regenboogschietgenieter? Een Maya kalendergirl (m/v/o) of een Szechuanvuurpaard? The sky is not the limit, neem jouw favoriete droomgedaante aan, kruip erin en leef je uit!

Touché. Ik heb mijn gelijke gevonden. Een tekst die de doelgroep precies aanspreekt en, niet minder belangrijk, de rest afschrikt. Want laten we eerlijk zijn, je denkt ofwel 'Gaaf' of 'Koekoek'. Nu begrijp ik dat een bonte avond op de camping iets anders is dan een boekhoudprogramma, maar ook Jortt heeft een doelgroep die denkt 'Gaaf' en de rest denkt dat we 'Koekoek' zijn. En dat is nu precies de bedoeling.

Hilco | Trotse Jortt'er

---

Ontvang dé leukste blog over ondernemen en boekhouden iedere 14 dagen in je mailbox:

* indicates required

---

Geschreven voor boekhoudprogramma Jortt.

Ik deel mijn Jortt ervaringen, belevenissen, fouten, leermomenten en leuke anekdotes met veel plezier. Ter lering en vermaak. Al mijn verhalen zijn op waarheid gebaseerd, maar feiten kunnen wat zijn aangepast. En ja, ik kan soms een beetje overdrijven. Je kunt vorige edities hier terguglezen.

De rechten van de afbeelding bij deze publicatie zijn in het het bezit van Jortt BV. Deze afbeelding mag (enkel) gebruikt worden bij publicatie van dit bericht en/of voor de promotie van Jortt BV.