BLOG

Ben jij zo’n klantje met een bedrijfje die denkt zelf de boekhouding te kunnen doen?

boekhoudprogramma Jortt blog

Van de week had ik er weer een aan de telefoon. Ik had het kunnen weten, het inkomende nummer was een vast nummer. Dat zijn altijd knorrige boekhouders. Deze ging gelijk los. Over dat hij een klantje had, zo’n zzpertje, je weet wel, die voor zijn bedrijfje, wel even dacht zelf de boekhouding (zonder verkleining) te kunnen doen. En of hij (deze alwetende boekhouder) het ‘even kon controleren voor de jaaraangifte’. Tja, dat kan natuurlijk niet, zelf je boekhouding doen. Want net als veel boekhouders, had deze daarvoor gestudeerd. In Leiden nota bene. Bij de LOI. Dat wel. Met een avondcursus.

Deze boekhouder had het gepresteerd om een door de ondernemer zelf gedane perfecte boekhouding in Jortt, binnen een uur, volledig te ruïneren. En of wij het even ‘recht konden trekken’ voor hem. Want Jortt werkte toch wel anders dan in de boeken van de LOI stond. En of we gelijk ons programmaatje even konden aanpassen, want ja, die traditionele systemen werken toch een stuk beter. De minachting naar zijn klant en naar ons klonk door in iedere zin.

Bij mij draait mijn maag om als iemand zo over zijn klanten, maar vooral zo over ‘onze Jortt’ers’, praat. Ik word er letterlijk ziek van. Als ondernemer wil je twee zaken nooit uit handen geven: je klanten en je geld. Daar draait je bedrijf op. Het is niet meer dan logisch dat je je boekhouding in eigen hand houdt.

En we kunnen het ons voorstellen dat je af en toe wilt weten of je iets goed hebt gedaan. Of wat beter kan. Dat je daarvoor een externe inschakelt is ons inziens een teken van kracht. Je weet niet wat je niet weet en alleen door open te staan leer je weer wat nieuws. Zo word je beter en beter. Zo ook voor je boekhouding.

Voor de statistici onder ons: ongeveer driekwart Jortt’ers die boekhouden met Jortt, doen alles zelf. Tot en met de aangifte inkomstenbelasting en -vennootschapsbelasting. Het andere kwart laat een deel tot alles doen door één van de Jortt boekhoudcoaches.

Dus als je iemand mee wilt laten kijken met je boekhouding, schroom niet. Kies dan wel één van de 120 in Jortt gespecialiceerde boekhoudcoaches. Zij kunnen je ondersteunen, leren, beter laten worden, of bevestigen dat je het goed hebt gedaan. Zonder je boekhouding te ruïneren. Dat wel.

---

Hilco | Jortt'er

Geschreven voor boekhoudprogramma Jortt.

Ik deel mijn Jortt ervaringen, belevenissen, fouten, leermomenten en leuke anekdotes met veel plezier. Ter lering en vermaak. Al mijn verhalen zijn op waarheid gebaseerd, maar feiten kunnen wat zijn aangepast. En ja, ik kan soms een beetje overdrijven. Je kunt vorige edities hier terguglezen.

De rechten van de afbeelding bij deze publicatie zijn in het het bezit van Jortt BV. Deze afbeelding mag (enkel) gebruikt worden bij publicatie van dit bericht en/of voor de promotie van Jortt BV.