BLOG

Boekhouden is onmenselijk

boekhoudprogramma Jortt blog

Het staat al een lange tijd op onze website: Boekhouden is geen mensenwerk. Omdat we diep van binnen geloven dat boekhouden voor het overgrote deel dom en repetitief werk is. Werk dat onmenselijk is om aan mensen over te laten.

Iedere maand weer dezelfde bonnetjes bij elkaar zoeken, weer dezelfde boekingen maken, pfff. Ongeveer 85% van alle handelingen in een boekhouding vallen in deze categorie onmenselijke handelingen. Factuurtje voor je telefoon, factuurtje voor je internet, bonnetje van het benzinestation, factuurtje van je CRM-systeem, de onbegrijpelijke facturen van Google Ads, de bankkosten, de betaalde btw… en ga zo maar door.

Nu denk jij misschien, húh, die kosten heb ik nog nooit zelf geboekt, dus wat is het probleem? Dat komt omdat we in Jortt de Boekhoudbot hebben. En deze ongeveer 1.000 verschillende soorten onmenselijke boekingen voor je maakt. Gewoon, standaard. Zonder dat jij daar iets voor hoeft te doen, behalve je bankrekening te koppelen. Want dat is het verschil tussen een boekhoudprogramma en Jortt:

boek·houd·pro·gram·ma: programma waarmee je kunt boekhouden

jortt: programma dat de boekhouding voor je doet

Oké, waarom stuur ik je dit? Jij gebruikt Jortt toch al… Nou, oktober is de maand dat ondernemers nadenken over met welk programma ze volgend jaar gaan werken. Dit is dus hét moment dat jij een bevriende ondernemer kan bevrijden van het onmenselijke werk dat boekhouden heet. Gewoon, door deze eens te attenderen op Jortt, bijvoorbeeld door deze blog te forwarden. Als vriendendienst, omdat jij waarschijnlijk ooit ook zo aan Jortt bent gekomen.

En oh ja, voordat ik het vergeet. Ondertussen heeft Jortt het 'slimme werk', zoals de btw-aangifte, het opstellen van de jaarrekening (dat doe je tussen het zetten van de koffie en starten van het ontbijt), het afronden van het jaarwerk en de aangifte inkomstenbelasting ook volledig geautomatiseerd.

Boekhouden is immers geen mensenwerk. Jortt is daar veel beter in…

Hilco | Trotse Jortt'er

---

Ontvang dé leukste blog over ondernemen en boekhouden iedere 14 dagen in je mailbox:

* indicates required

---

Geschreven voor boekhoudprogramma Jortt.

Ik deel mijn Jortt ervaringen, belevenissen, fouten, leermomenten en leuke anekdotes met veel plezier. Ter lering en vermaak. Al mijn verhalen zijn op waarheid gebaseerd, maar feiten kunnen wat zijn aangepast. En ja, ik kan soms een beetje overdrijven. Je kunt vorige edities hier terguglezen.

De rechten van de afbeelding bij deze publicatie zijn in het het bezit van Jortt BV. Deze afbeelding mag (enkel) gebruikt worden bij publicatie van dit bericht en/of voor de promotie van Jortt BV.