BLOG

De geek in mij gloeit weer op

boekhoudprogramma Jortt blog

Mijn vrouw probeert het altijd wel aan te horen hoor, maar na een seconde of 30 dwalen haar ogen weg. En na 45 seconden begint ze zich overduidelijk af te vragen hoe het kan dat zij ooit ‘ja’ tegen mij heeft kunnen zeggen aan het altaar. Dus na een seconde of 60 rond ik het gesprek dan maar af. Terwijl alles in mij gloeit van enthousiasme en ik er nog graag over doorvertel.

Dit gebeurde laatst weer toen ik haar vertelde over de hackathon die wij recent bij Jortt hebben gedaan. Waarbij ons ontwikkelteam in kleine teams bezig gaat om binnen één dag oplossingen voor problemen te bouwen. Buiten alle kaders om en in informele zetting. Maar wél met een wedstrijdelement. Aan het einde wint het team die de best werkende versie heeft.

Zo’n dag is inspirerend en leerzaam in één. Waarbij je iedereen van zijn beste kant krijgt te zien. En waar onderbelicht talenten beginnen te schitteren. Want wat gebeurt er als je ‘15 beste jongetjes en meisjes van de klas’ los laat?

Eén van de teams werkte aan een probleem die wij hebben met ons e-commerce platform, de jortt.shop. Om door Google hoog geranked te worden, moet je unieke, nuttige, betrouwbare en mensgerichte inhoud schrijven. Die SEO geoptimaliseerd is, goed leesbaar is én mooi is opgemaakt.

En daar bleken de teksten bij de producten in de jortt.shop lang niet altijd aan te voldoen. Dus hoe lossen we dit op? Hoe kan bijvoorbeeld Artificial Intelligence ons hierbij helpen?

Ik zal je het lange verhaal en de technische details besparen. De kans is groot dat je ogen nu al beginnen af te dwalen. Ik zit nu op 45 seconden van je aandacht. Maar binnen een dag experimenteren hebben wij de basis gelegd van een wereldprimeur in webshops: ‘De unieke, nuttige, betrouwbare, mensgerichte, SEO geoptimaliseerde, goed leesbare, mooi opgemaakte en automatische productomschrijving generator’.

Mijn 60 seconden zijn alweer om, dus ik rond af:

“We hebben een knopje gemaakt. Die zorgt dat je producten of diensten gevonden worden in Google en je meer verkoopt.”

Ben jij nog niet afgedwaald? Is de geek in je wakker geworden? Probeer ‘het’ knopje in de jortt.shop en vertel het door. Je doet mijn vrouw daar een heel groot plezier mee.

---

Hilco | Jortt'er

Geschreven voor boekhoudprogramma Jortt.

Ik deel mijn Jortt ervaringen, belevenissen, fouten, leermomenten en leuke anekdotes met veel plezier. Ter lering en vermaak. Al mijn verhalen zijn op waarheid gebaseerd, maar feiten kunnen wat zijn aangepast. En ja, ik kan soms een beetje overdrijven. Je kunt vorige edities hier terguglezen.

De rechten van de afbeelding bij deze publicatie zijn in het het bezit van Jortt BV. Deze afbeelding mag (enkel) gebruikt worden bij publicatie van dit bericht en/of voor de promotie van Jortt BV.