BLOG

Eat your own dog food...

boekhoudprogramma Jortt blog

In het begin van de 20e eeuw at Clement Hirsch, directeur van Kal Kan Pet Food, tijdens aandeelhoudersvergaderingen een blikje van het hondenvoer van zijn bedrijf. Het was een uiting van zijn vertrouwen in zijn product.?

De uiting "Eat your own dog food" was geboren.

In 1988 vestigde Paul Martiz, een manager bij Microsoft, de uitdrukking in het moderne lexicon door een all staff e-mail te sturen met als onderwerpregel 'Eat your own dog food'. Hij vroeg zich hardop af waarom we onze producten niet allemaal zelf gebruikten. We zijn toch zo goed?

Bij Jortt hebben we geen CFO, geen accountant en zelfs geen boekhouder in dienst. Bij Jortt gebruiken we Jortt. We laten onze honderdduizenden facturen en vele duizenden boekingen per jaar verwerken door de Boekhoudbot. Deze controleert onze btw-aangifte en zet de vennootschapsbelasting voor ons klaar. We luisteren zelfs naar het advies dat de Boekhoudbot aan ons geeft om onze boekhouding perfect te maken bij de belastingaangiften. Onze boekhouding kost ons dan ook niet meer dan een paar minuten per dag.

Zo ervaren wij als onze eigen ‘grootste klant’ precies wat alle 84.000 Jortt’ers iedere dag ervaren. Zo komen kleine gebreken, onhandigheidjes, onvolkomenheden, niet mooiigheden, bugs en vertragingen als eerste bij ons boven water. Want hoe hard we ook achter de schermen testen, uiteindelijk is de praktijk toch net iets anders. En als we tegen een limiet aanlopen, merken wij dat als allereerste. Zo verbeteren we Jortt iedere dag, meestal al lang voordat ‘de rest’ het merkt.

Wij van Jortt eten elke dag ons eigen hondenvoer. Met trots. En als uiting van vertrouwen in ons product. Want ons product is toch zo goed?!

Hilco | Trotse Jortt'er

---

Ontvang dé leukste blog over ondernemen en boekhouden iedere 14 dagen in je mailbox:

* indicates required

---

Geschreven voor boekhoudprogramma Jortt.

Ik deel mijn Jortt ervaringen, belevenissen, fouten, leermomenten en leuke anekdotes met veel plezier. Ter lering en vermaak. Al mijn verhalen zijn op waarheid gebaseerd, maar feiten kunnen wat zijn aangepast. En ja, ik kan soms een beetje overdrijven. Je kunt vorige edities hier terguglezen.

De rechten van de afbeelding bij deze publicatie zijn in het het bezit van Jortt BV. Deze afbeelding mag (enkel) gebruikt worden bij publicatie van dit bericht en/of voor de promotie van Jortt BV.