BLOG

Échte ondernemers begrijpen hun boekhouding

Administratie uitbesteden of zelf doen?

Jortt Echte Ondernemer is een Superheld

Er zijn steeds meer manieren om je administratie te doen. Van zelf een Excel sheet bijhouden tot een volledige 'gooi maar over de schutting - scan en vergeetdienst'. Zelf je administratie doen kost tijd en nog erger, maar weinig ondernemers vinden het leuk om te doen. Maar wat is nu het beste?

Een 'gooi maar over de schutting - scan en vergeetdienst' heeft vele voordelen. Het voornaamste voordeel is dat je zelf bijna niets meer hoeft te doen, behalve je facturen sturen en de ontvangen facturen scannen.

Maar het heeft ook nadelen. Zo zijn de kosten vaak aan de hoge kant en je verliest langzaam het inzicht en gevoel voor je bedrijf. De rapportage is achteraf en dat kan soms vervelende verrassingen opleveren. Bijvoorbeeld dat je pas een week voordat je de omzetbelasting moet betalen, te horen krijgt hoeveel je moet betalen. Of hoor je in april dat het fiscaaltechnisch voordeliger was geweest de nieuwe laptop in december te kopen en niet in januari. Het zijn onzekerheden die zich langzaam maar zeker verankeren in je achterhoofd.

Zelf administreren heeft dus voordelen. Je weet altijd hoe je ervoor staat. Dat is belangrijk om de juiste keuzes te kunnen maken. Waardoor je dus in december fiscaal voordelig die nieuwe laptop aanschaft en op tijd voldoende geld hebt gereserveerd om de omzetbelasting te kunnen betalen.

Échte ondernemers begrijpen hun eigen boekhouding. Zij zijn zelfstandig, trots en kunnen het opbrengen te doen wat anderen vervelend vinden. Zij hebben gevoel voor de onderneming en zijn van alles op de hoogte.

Om zelf je administratie te voeren kan je gebruik maken van Jortt. Jortt is een online boekhoudpakket dat gebruik maakt van een nieuwe boekhoudmethode: Jortt - Ondernemer Gericht Boekhouden™. Met Jortt - Ondernemer Gericht Boekhouden™ kan je heel eenvoudig en snel zelf de boekhouding bijhouden en weet je altijd hoe je ervoor staat.

Jortt - Ondernemer Gericht Boekhouden™ kun je gratis proberen. Zie voor meer informatie: https://www.jortt.nl.

De rechten van de afbeelding bij deze publicatie zijn in het het bezit van Jortt BV. Deze afbeelding mag (enkel) gebruikt worden bij publicatie van dit bericht en/of voor de promotie van Jortt BV.