BLOG

Een gratis vakantie? Die gun je toch al je vrienden.

boekhoudprogramma Jortt blog

In de rij voor de kassa van de lokale supermarkt werd ik aangesproken door een dorpsgenoot. 'Jij bent toch van Jortt?' vroeg hij. 'Ik zit bij een ander boekhoudprogramma, dat programma met 'heel veel maanden gratis' (hij kon even niet op de naam komen) op advies van mijn boekhouder, maar ik krijg van mijn vrienden te horen dat ik moet overstappen naar Jortt...'

Ik vroeg hem hoe het 'heel veel maanden gratis programma' beviel, want als iets goed is, moet je dat vooral niet veranderen. Hij kon dat niet goed zeggen. Hij deed al het voorwerk en zijn boekhouder zette alles in de boekhouding, omdat hij het programma zelf niet zo goed begreep. Het kostte hem ongeveer een uurtje én € 150 per maand voor de boekhouder. En dit jaar moest de boekhouder nog wat extra werk doen vanwege gedoe van vorig jaar, wat nog eens duizend euro kostte.

'Goh,' zei ik, 'dat je dit jaar € 2.800 betaalt voor je 'heel veel maanden gratis programma'. Is dat niet een beetje duur? Van dat geld kun je ook zelf op vakantie gaan, het is maar een idee...' Het gesprek stopte op dat moment, ik was aan de beurt bij de kassa.

Vanaf dat moment kreeg ik van hem bijna wekelijks een update. Hij kreeg weer te horen dat hij moest overstappen naar Jortt. En weer, en weer, en weer (bij mij in het dorp wonen heel veel Jortt’ers).

Pas na de 6e of 7e aanbeveling durfde hij het aan om een Jortt’er te worden. Geen boekhouder meer, alleen de Jortt Help-films en de supportdesk. Slik. Bankrekening koppelen (hé, dat gaat snel), Mollie koppelen (sh*t, wachtwoord kwijt, dat doe ik zo) en gaan. Nog geen 45 minuten later was de boekhouding voor 2023 van januari tot en met oktober verwerkt.

Oké, de eerste btw-aangifte... nog een slik. Wat moet ik doen?

Knopje 1: 'Controleer mijn boekhouding.' Deze is oranje. Wat heb ik fout gedaan? Oké, een klein btw-foutje. Vergeten btw toe te voegen bij een inkoop, wat handig dit.. Groen, ik kan verder.

Knopje 2: 'Sluit de btw-periode.' Oké, dat kan ik.

Knopje 3: 'Verstuur mijn btw-aangifte.' Vinkje voor akkoord zetten, 30 seconden naar een spinner kijken en ✅ klaar. Btw QR-code scannen en akkoord geven met de bank app.

Btw-aangifte gedaan en betaald. Uhm, was dat het?

Een kopje koffie later heeft deze Jortt'er de boekhouder en zijn 'heel veel maanden gratis' programma opgezegd.

Attendeer je vrienden ook eens op Jortt. Als vriendendienst. Bijvoorbeeld door deze blog aan ze te forwarden. Het kan niet vaak genoeg. Daarmee geef je je vrienden volgend jaar gratis een mooie vakantie, hebben ze verdiend!

Hilco | Trotse Jortt'er

---

Ontvang dé leukste blog over ondernemen en boekhouden iedere 14 dagen in je mailbox:

* indicates required

---

Geschreven voor boekhoudprogramma Jortt.

Ik deel mijn Jortt ervaringen, belevenissen, fouten, leermomenten en leuke anekdotes met veel plezier. Ter lering en vermaak. Al mijn verhalen zijn op waarheid gebaseerd, maar feiten kunnen wat zijn aangepast. En ja, ik kan soms een beetje overdrijven. Je kunt vorige edities hier terguglezen.

De rechten van de afbeelding bij deze publicatie zijn in het het bezit van Jortt BV. Deze afbeelding mag (enkel) gebruikt worden bij publicatie van dit bericht en/of voor de promotie van Jortt BV.