BLOG

Er is een toverspreuk voor succes…

Hocus, pocus...

boekhoudprogramma Jortt blog

In de auto luister ik vaak naar BNR radio. Laatst was daar een interview met Pieter Zwart, de oprichter van Coolblue. Ik ben groot fan van Pieter. Als ik ooit weer in loondienst ga, dan is mijn droombaan: tassendrager van Pieter. De hele dag op een meter of twee afstand zijn tas dragen en ondertussen meekijken, luisteren, leren en vooral niets zeggen. Lijkt mij de mooiste baan op aarde. Ik zou het zelfs onbezoldigd doen.

De radio ging dus meteen wat harder. Toen het interview bijna was afgelopen, vroeg de interviewer: "Is er een toverspreuk voor succes?" Het antwoord van Pieter: ‘Hocus Pocus Focus’. Aan zijn ademhaling te horen was het duidelijk dat ‘Hocus Pocus’ ter plekke bedacht was en dat zijn standaard antwoord ‘Focus!’ is, maar dat maakte het extra mooi.

Bij Jortt hangt sindsdien een tegeltje met ‘Hocus Pocus Focus’ op de muur. Niet dat we daarvoor geen focus hadden, maar soms is het goed dat iets wat al in het bedrijf rondwaait, zo duidelijk als waarde wordt neergezet.

Focus betekent dat we dingen doen, maar vooral dat we dingen niet doen. En dat levert nogal eens wrijving op. Wrijving tussen het realiseren van de langetermijnvisie en de dagelijkse dingen.

Met die dagelijkse dingen kunnen we met zijn allen makkelijk de hele dag vullen en druk mee zijn. Het nadeel daarvan is dat we geen meter opschieten met het realiseren van de langetermijnvisie. Vaak zijn het die dagelijkse dingen die ons zelf achteruitzetten.

Dus: met Jortt gaan we een kant op. Dat betekent dat we andere kanten niet op gaan. We weten dat we hierdoor soms Jortt’ers verliezen. Dat Jortt niet voor iedereen past. Dat is een keuze.

Het is wel een keuze waardoor we staan waar we nu staan: we hebben boekhouden GAAF gemaakt! Iets waar ik iedere dag ontzettend dankbaar voor en trots op ben.

Hilco | Trotse Jortt'er

---

Ontvang dé leukste blog over ondernemen en boekhouden iedere 14 dagen in je mailbox:

* indicates required

---

Geschreven voor boekhoudprogramma Jortt.

Ik deel mijn Jortt ervaringen, belevenissen, fouten, leermomenten en leuke anekdotes met veel plezier. Ter lering en vermaak. Al mijn verhalen zijn op waarheid gebaseerd, maar feiten kunnen wat zijn aangepast. En ja, ik kan soms een beetje overdrijven. Je kunt vorige edities hier terguglezen.

De rechten van de afbeelding bij deze publicatie zijn in het het bezit van Jortt BV. Deze afbeelding mag (enkel) gebruikt worden bij publicatie van dit bericht en/of voor de promotie van Jortt BV.