BLOG

Het is de grootste fout die ik ooit zakelijk heb gemaakt...

boekhoudprogramma Jortt blog

In ieder interview wordt de vraag gesteld: Wat is de grootste leerervaring (lees fout) die je hebt gemaakt als ondernemer? Gelukkig kan ik deze vraag ondertussen soepel beantwoorden, omdat ik ooit een grote fout heb gemaakt.

Wat het is: in het verleden heb ik mijn piketpaaltje niet ver genoeg vooruit geschopt. Oftewel, mijn doelen niet hoog genoeg gesteld. Ik had geen ‘Big Hairy Audacious Goal’ (BHAG). Wat is groot genoeg? Iets wat nu onbereikbaar lijkt. Elon Musk noemt het een menselijke kolonie op Mars, Richard Branson een busreis de ruimte in, en Jeff Bezos wilde gewoon 100 miljard hebben.

Het leuke is dat als je een onmogelijk doel stelt, elke beslissing die je moet nemen ineens een stuk eenvoudiger wordt: wat bijdraagt aan mijn BHAG doe ik, de rest niet. Want met de rest kun je ook hele dagen vullen, maar dan eindig je nooit bij je BHAG.

Als je, zoals bij Musk, je BHAG hebt om een menselijke kolonie op Mars te beginnen, hoe moeilijk kan het dan nog zijn om een satellietinternetbedrijf met wereldwijde dekking op te zetten? Makkie, toch?

Met Jortt willen we boekhouden GAAF maken, dat roepen we nu al zo'n negen jaar. Met als belangrijkste meetbaar resultaat dat we ondernemers laten Boekhouden met een Glimlach! Hiervoor werd ik jarenlang uitgelachen toen ik dit zei. "Yeah right, kansloos."

Niet dus!

Stoïcijns zijn we keuzes blijven maken om ons doel te bereiken. Dag in, dag uit. Stukje bij beetje. Tot het moment waar we nu zijn, met bijna 100.000 Jortt'ers die fan zijn van Jortt. En dat is zooo GAAF!

Hilco | Trotse Jortt'er

---

Ontvang dé leukste blog over ondernemen en boekhouden iedere 14 dagen in je mailbox:

* indicates required

---

Geschreven voor boekhoudprogramma Jortt.

Ik deel mijn Jortt ervaringen, belevenissen, fouten, leermomenten en leuke anekdotes met veel plezier. Ter lering en vermaak. Al mijn verhalen zijn op waarheid gebaseerd, maar feiten kunnen wat zijn aangepast. En ja, ik kan soms een beetje overdrijven. Je kunt vorige edities hier terguglezen.

De rechten van de afbeelding bij deze publicatie zijn in het het bezit van Jortt BV. Deze afbeelding mag (enkel) gebruikt worden bij publicatie van dit bericht en/of voor de promotie van Jortt BV.