BLOG

Het is natuurlijk jouw eigen keuze…

maar ik ben niet enthousiast over Jortt.

boekhoudprogramma Jortt blog

Ze is al een tijdje ondernemer, in hart en nieren. Ze begrijpt van de hoed en de rand. Enthousiast is ze begonnen met Jortt. En toen kreeg ik van haar per mail deze vraag:

Beste Jortt,
Ik ben gisteravond bezig geweest met het aanmaken van een account en ik vind het erg fijn werken. Ook als ik met vragen zit, kan ik de antwoorden online vinden. Alleen zei mijn boekhouder het volgende…

Het probleem bij dat programma is dat je geen grootboekmutatiekaarten kunt draaien. Wanneer de administratie er niet geheel goed in zit, kost het mij echt heel veel tijd om het er weer goed in te krijgen. Ik ben dus zelf eigenlijk niet heel enthousiast over dit programma. - piep (ander boekhoudprogramma)- is echt het meest gebruiksvriendelijk, maar het is natuurlijk jouw eigen keuze.

Nu doe ik graag zelf mijn kwartaal aangiften en doet zij (de boekhouder red.) enkel de jaarlijkse inkomsten aangiften. Is er iets anders wat jullie bieden ipv grootboekmutatiekaarten (ik weet zelf eerlijk gezegd niet wat dit inhoud).

Ik vind Jortt er gewoon makkelijk uitzien en snel te begrijpen. Ik kon - piep - nog niet goed zien, maar het zag er op een plaatje ingewikkeld uit. Het liefste blijf ik bij Jortt en doe ik vanaf Jan 2024 bij jullie mijn boekhouding. Ik hoor graag van jullie…

Groet, een Jortt fan

Ons antwoord:

Beste Jortt'er,
Het grootboek stamt uit 1494. Toen is het systeem van boekhouden bedacht dat traditionele boekhouders nog steeds gebruiken. In die tijd was er geen online bank. Toen werden alle dagelijkse veranderingen met een ganzenveer geschreven in een journaalschrift en eens per maand overgenomen in een heel groot boek: het grootboek.

Ondertussen zijn we ruim 500 jaar verder. Het systeem dat Jortt gebruikt is simpelweg de kortste weg van je bankrekening naar je aangiften. We gebruiken geen grootboek, maar de categorieën zoals de Belastingdienst deze van je vraagt. Zo omschreven dat iedere ondernemer ze begrijpt. Zowel de aangifte btw- als de aangifte inkomstenbelasting komen standaard uit Jortt. Het is niet meer dan één druk op de knop.

De btw- en jaaraangifte zijn de diensten waar de meeste boekhouders hun geld mee verdienen, dat Jortt dit automatisch doet, zorgt ervoor dat niet iedere traditionele boekhouder een fan is van Jortt.

Ongeveer driekwart van alle Jortt'ers doet de boekhouding, tot en met de jaaraangifte, helemaal zelf. Wil je ondersteuning, of gewoon horen dat je het goed hebt gedaan? Dan hebben we een netwerk van 166 boekhoudcoaches. Allemaal gespecialiseerd in Jortt. Zodat het ‘echt niet veel tijd kost om alles goed erin te krijgen’.

We adviseren je dan ook zelf met Jortt verder te gaan. Als je vragen hebt, helpen wij, of de boekhoudcoaches je verder. Je staat er dus nooit alleen voor, maar… het is natuurlijk je eigen keuze. Ik ben wel enthousiast over Jortt.

Groet,
Hilco | Trotse Jortt'er

---

Ontvang dé leukste blog over ondernemen en boekhouden iedere 14 dagen in je mailbox:

* indicates required

---

Geschreven voor boekhoudprogramma Jortt.

Ik deel mijn Jortt ervaringen, belevenissen, fouten, leermomenten en leuke anekdotes met veel plezier. Ter lering en vermaak. Al mijn verhalen zijn op waarheid gebaseerd, maar feiten kunnen wat zijn aangepast. En ja, ik kan soms een beetje overdrijven. Je kunt vorige edities hier terguglezen.

De rechten van de afbeelding bij deze publicatie zijn in het het bezit van Jortt BV. Deze afbeelding mag (enkel) gebruikt worden bij publicatie van dit bericht en/of voor de promotie van Jortt BV.