BLOG

Het was 4 tegen 1. Toch heeft die ene gewonnen.

boekhoudprogramma Jortt blog

Nee, ik was niet die ene. Ik was één van de vier. Ik was tegen. Ik kon het niet voor me zien. Het was gek, anders, vreemd. Dat zou toch niemand begrijpen… Maar ik had het mis.

Toen we in 2015 met Jortt begonnen waren we met zijn vijven. Twee ontwikkelaars, een product owner, een UI designer en ik. Ik doe de commerciële kant van Jortt. Het waren ‘maar’ twee ontwikkelaars. Maar wel uit de categorie ‘beste jongetje van de klas’. Je kent ze wel. Die kinderen die fluitend door alle werkboekjes - en extra boekjes - heen gingen. En op de lagere school een spreekbeurt houden over het Brout-Englert-Higgsveld. Waarbij ze uit konden leggen dat het Higgsveld een hypothetisch energieveld is, dat volgens de theorie de massa van de elementaire deeltjes veroorzaakt… Terwijl de rest van de klas een spreekbeurt hield over hun konijn of goudvis.

In het begin van Jortt hebben we veel lopen stoeien met hoe het programma eruit moet komen te zien. En vooral hoe je door je boekhouding heen navigeert. Hoe je voorkomt dat je verdwaalt in je het programma. Eén ontwikkelaar kwam met de ‘schuivende panelen’. Zoals ze nu nog steeds in Jortt zitten. Waarmee je van functie naar functie schuift. En op alles kunt klikken wat blauw is. Van betaling naar factuur, naar klant, naar openstaande facturen, naar een boeking, naar de betaling, naar de balans, naar de btw-aangifte, naar… Je kunt overal naar toe. Zonder te wisselen in het hoofdmenu. Je kunt voorwaarts, achterwaarts, en springen via het kruimelspoor links bovenin. De andere vier hadden maar moeite met het concept... Dit heeft niemand anders en boekhouden met Jortt moet net zo eenvoudig zijn als het versturen van een e-mail. Dus???

Deze ene ontwikkelaar heeft zijn zin doorgedrukt en is gewoon begonnen met bouwen. Nadat het concept om was gezet in een eerste demo, begonnen bij de andere vier de kwartjes langzaam te vallen. Dit is te gek! En vanaf daar zijn we verder gaan bouwen.

Nu zijn de schuivende panelen één van de kenmerken van Jortt waardoor het boekhouden zo eenvoudig is. Als de Boekhoudbot het al niet heeft gedaan, dan verwerk je de laatste boekingen met enkele muisklikken. Let maar eens op als je de volgende keer je boekhouding weer verwerkt. Je hebt je toetsenbord niet nodig. Wij vinden dat GAAF en krijgen er een Glimlach! van. En jij nu weet je waar ‘de schuivende panelen van Jortt’ vandaan komen.

---

Hilco | Jortt'er

Geschreven voor boekhoudprogramma Jortt.

Ik deel mijn Jortt ervaringen, belevenissen, fouten, leermomenten en leuke anekdotes met veel plezier. Ter lering en vermaak. Al mijn verhalen zijn op waarheid gebaseerd, maar feiten kunnen wat zijn aangepast. En ja, ik kan soms een beetje overdrijven. Je kunt vorige edities hier terguglezen.

De rechten van de afbeelding bij deze publicatie zijn in het het bezit van Jortt BV. Deze afbeelding mag (enkel) gebruikt worden bij publicatie van dit bericht en/of voor de promotie van Jortt BV.