BLOG

Het allerleukste hyper-nerden-gedoe

boekhoudprogramma Jortt blog

Afgelopen oktober was ik aanwezig op ‘Het Leukste Event over Marketing (Psychologie)’ van Christ Coolen. In een zaal met 1.000 marketeers en ondernemers werd een hele middag lang de fijne kneepjes van het 'beïnvloeden van de vrije geest' om je oren gesmeten. Hyper-nurden-gedoe werd zo eenvoudig uitgelegd dat je de volgende dag gelijk al een verschil kunt maken. Daarmee maak je mij als een kind zo blij. Ik ben gek op hyper-nurden-gedoe. En als bonus is boekhoudprogramma Jortt tijdens het evenement ook nog tweemaal als positief voorbeeld genoemd. Tja, zat ik daar als een aap met zeven...

Eén van de behandelde onderwerpen was dat je je klanten moet vertellen wat je van hen verwacht. Anders doen ze dat niet. Zo vroeg Christ om zijn event onder de aandacht te brengen bij andere ondernemers... bij deze. Zo, genoeg reclame voor mede Jortt’er Christ. Behalve de tip dat je als ondernemer veel kunt halen uit zijn nieuwsbrieven (en dat de uitnodigingen voor het 2024 event alleen worden gestuurd naar de lezers van zijn nieuwsbrieven).

Na het event kwam ik tijdens de borrel in contact met Laura. Dankzij de lofwoorden van Christ verliep mijn introductie deze keer soepel. De meeste ondernemers kijken gelijk op hun horloge als het onderwerp over boekhouden dreigt te gaan... maar mijn Jortt pitch gleed er deze keer soepel in. Daarna ging Laura los op mij. Laura houdt ondernemers van duurzame en sociale merken een spiegel voor. Wat is de passie die je in je bedrijf stopt?

Ze stelde goede vragen aan mij. Vragen die ik meestal stel aan andere ondernemers. Deze keer mocht ik ze zelf beantwoorden. En nee, ik ben geen boekhouder. Ik vind boekhouden stom en eentonig werk. Werk dat onmenselijk is om door mensen te laten doen, omdat computers dat veel beter kunnen. Ik ben een nerd die gelooft in automatiseren. Dat is ook de reden dat Jortt is ontstaan. Want als ik boekhouden stom en eentonig vind, dan zijn er vast veel andere ondernemers die dat ook vinden.

Wat mijn passie dan wel is? Iets creëren wat niet bestaat, in dit geval een Boekhoudbot die zorgt voor een volledig geautomatiseerde boekhouding. En als dat lukt, het 'iets' laten groeien. Exponentieel, dat dan weer wel. Want ik ben gek op uitdaging en verliefd op de X-factor. Daar krijg ik een enorme energie van. Als dat ook nog gepaard gaat met Jortt'ers die geen klant zijn, maar fans, dan zit ik er weer bij als een aap met zeven...

Goed, het is 1 januari en ik neem, in voorbeeld van Christ, dit moment om uit te spreken wat ik van jou verwacht...

Gebruik je Jortt Starter en vind je boekhouden stom en eentonig werk? Upgrade naar Jortt ZZP, MKB of Plus. Vandaag is hét moment om ook fan te worden van boekhoudprogramma Jortt.

Gebruik je Jortt al voor je boekhouding? Vertel het een bevriende ondernemer, door Jortt te noemen op de nieuwjaarsborrel of ze deze mail door te sturen. Gewoon als vriendendienst, daar komt altijd iets voor terug.

Hilco | Trotse Jortt'er

PS Namens het hele team van Jortt wensen we je een gelukkig, gezond en voorspoedig 2024!

---

Ontvang dé leukste blog over ondernemen en boekhouden iedere 14 dagen in je mailbox:

* indicates required

---

Geschreven voor boekhoudprogramma Jortt.

Ik deel mijn Jortt ervaringen, belevenissen, fouten, leermomenten en leuke anekdotes met veel plezier. Ter lering en vermaak. Al mijn verhalen zijn op waarheid gebaseerd, maar feiten kunnen wat zijn aangepast. En ja, ik kan soms een beetje overdrijven. Je kunt vorige edities hier terguglezen.

De rechten van de afbeelding bij deze publicatie zijn in het het bezit van Jortt BV. Deze afbeelding mag (enkel) gebruikt worden bij publicatie van dit bericht en/of voor de promotie van Jortt BV.