BLOG

Ik ben een egoïst in de meest pure vorm

boekhoudprogramma Jortt blog

Ik word er zo moe van. Ieder ander boekhoudprogramma heeft het op zijn website over het automatiseren van de boekhouding. Ze zijn er vol van. Zodat jij als ondernemer ‘meer tijd hebt om te ondernemen’. Pfff. Alsof je geld geen onderdeel is van ondernemen.

Bij Jortt is de automatisering één van de belangrijkste USP’s. Maar… we automatiseren niet zodat jij ‘meer tijd hebt om te ondernemen’. Onze automatisering is egoïsme in de meest pure vorm. We doen het niet voor jou, we doen het voor onszelf. Sterker nog… voor mij.

Ik zal het uitleggen. Als jij iets fout doet in de boekhouding, dan klopt je boekhouding niet. En wordt je gefrustreerd. Dan bel je onze supportafdeling. En dat kost mij geld. Of wanneer je het niet snapt, ga je weg bij Jortt. En ook dat kost mij geld. Erger nog, met een beetje pech bel je eerst de support en ga je daarna weg. Dat kost mij dubbel geld. En daarvan raak ik gefrustreerd.

Dus is de Jortt oplossing: wij automatiseren van alles wat jij fout kunt doen of niet snapt. Zoals de btw-betalingen aan de Belastingdienst. Want nee, btw zijn geen kosten, het geld was nooit van jou. Dat kan onze support keer op keer uitleggen, maar makkelijker is het om de btw-betaling gewoon uit je bankafschrijvingen te halen. En zonder dat je het doorhebt, deze te boeken op Balans > Betaalde btw. Waarbij we het betaalkenmerk van de afschrijving uitlezen. En dan in de boeking niet het betaalkenmerk laten zien, maar deze vertalen naar ‘Omzetbelasting 1e kwartaal 2023’. Zodat iedereen het snapt.

Wij vinden dit een supergave feature. Maar waarschijnlijk heb jij deze nog nooit gezien. Want de Boekhoudbot boekt deze ‘s nachts voor je. Wanneer je lekker ligt te slapen en in je dromen mooie plannen smeedt voor je bedrijf. Ga maar eens naar de Vindbalk in Jortt. En voer daar ‘Omzetbelasting’ in. Je ziet dan alle btw-betalingen netjes onder elkaar staan.

En zo automatiseren we nog een heleboel. Veelal achter de schermen en heb jij het nog nooit gezien. Dat maakt ook niet uit. We doen het zodat jij geen fouten kunt maken. Niet gefrustreerd raakt, niet onze supportafdeling belt en niet bij Jortt weggaat. Scheelt mij een hoop geld. En een hoop frustratie. Puur egoïsme.

---

Hilco | Jortt'er

Geschreven voor boekhoudprogramma Jortt.

Ik deel mijn Jortt ervaringen, belevenissen, fouten, leermomenten en leuke anekdotes met veel plezier. Ter lering en vermaak. Al mijn verhalen zijn op waarheid gebaseerd, maar feiten kunnen wat zijn aangepast. En ja, ik kan soms een beetje overdrijven. Je kunt vorige edities hier terguglezen.

De rechten van de afbeelding bij deze publicatie zijn in het het bezit van Jortt BV. Deze afbeelding mag (enkel) gebruikt worden bij publicatie van dit bericht en/of voor de promotie van Jortt BV.