BLOG

Ja, ja, ja, ja, jahaa...

boekhoudprogramma Jortt blog

Iedereen die in de verkoop zit, kent deze truc: je klant in de 'ja-modus' krijgen. Je stelt een reeks van vier vragen waarvan je voor meer dan 90% zeker weet, dat je klant daar 'ja' op gaat zeggen. De vijfde vraag is de vraag om de order. Omdat je de klant in de 'ja-modus' hebt gekregen, is de kans groot dat de klant ook 'ja' zal zeggen op de vijfde vraag om de order.

Bij de Belastingdienst zijn ze nog niet op de hoogte van deze psychologie. En dat heeft ons supportteam gemerkt bij de aangifte inkomstenbelasting. De #1 fout bij het indienen van de aangifte inkomstenbelasting betreft het antwoord op vraag 5, bij het invullen van de ondernemersgegevens. Dat ligt niet aan deze Jortt’ers, de reeks vragen is precies verkeerd opgezet.

De vragen zijn:

1. Is de onderneming in het buitenland gevestigd? Dit is voor 99% van de bedrijven 'Nee'.
2. Heeft de onderneming inkomsten waarop buitenlandse bronbelasting is ontvangen? Dit is voor 99% van de bedrijven 'Nee'.
3. Wijkt het boekjaar af van het kalenderjaar? Dit is voor 95% van de bedrijven 'Nee'.
4. Is de onderneming dit boekjaar gestart? Dit is voor 92% van de bedrijven 'Nee'.

Zit je al lekker in de 'nee-modus'? Want nu komt vraag 5:

5. Is het ondernemersvermogen begin dit jaar gelijk aan dat aan het eind van vorig jaar? Tada! Dit is voor 99% van de bedrijven... 'Ja'.

Maar ja, als je in de 'nee-modus' zit, klik je al snel op 'Nee'. En dan kom je in de problemen met de aangifte. Gelukkig is Jortt Support hiervan op de hoogte en hebben ze iedereen die ons belde met dit probleem supersnel uit de 'nee-modus' kunnen helpen.

Jortt zit in verschillende overlegorganen van de Belastingdienst. Daar hebben we dit punt ter verbetering neergelegd, met het verzoek vraag 4 en 5 als eerste te stellen. Zodat de aangifte inkomstenbelasting voor iedereen een stuk makkelijker wordt.

Kleine verandering, groot plezier. Voor iedere Jortt'er én iedere ondernemer die nog geen Jortt'er is.

Hilco | Trotse Jortt'er

---

Ontvang dé leukste blog over ondernemen en boekhouden iedere 14 dagen in je mailbox:

* indicates required

---

Geschreven voor boekhoudprogramma Jortt.

Ik deel mijn Jortt ervaringen, belevenissen, fouten, leermomenten en leuke anekdotes met veel plezier. Ter lering en vermaak. Al mijn verhalen zijn op waarheid gebaseerd, maar feiten kunnen wat zijn aangepast. En ja, ik kan soms een beetje overdrijven. Je kunt vorige edities hier terguglezen.

De rechten van de afbeelding bij deze publicatie zijn in het het bezit van Jortt BV. Deze afbeelding mag (enkel) gebruikt worden bij publicatie van dit bericht en/of voor de promotie van Jortt BV.