BLOG

We hebben nog maar 1 optie, Jortt dommer maken.

boekhoudprogramma Jortt blog

Je gooit je boekhouding over de schutting en een tijd later krijg je te horen hoeveel belasting je moet betalen. Het principe van boekhouden met een boekhouder is simpel. Aan je boekhouder vraag je niet hoe of wat deze heeft gedaan. Dat snap je toch niet en wil je ook niet weten. Daar betaal je immers voor. Alles tussen het opsturen en het antwoord hoeveel belasting je moet betalen is één groot zwart gat.

Om deze reden hadden we vroeger in Jortt ook geen Boekhoudbot. Dat is misschien wel de grootste inschattingsfout geweest die wij bij Jortt gedaan hebben. Niet laten zien hoeveel werk boekhouden is. Want: je opende een rapport, en voilà, daar stonden je cijfers. In 0,006 seconden. Alles tussen het klikken op de knop en het antwoord hoeveel belasting je moest betalen was één groot zwart gat.

“Maar… dat kan toch niet. Mijn boekhouder is er vele uren mee bezig. Dan zal Jortt wel minder goed zijn dan mijn boekhouder.” Het was de reactie van onze eerste Jortt’ers.

In 2016, de begintijd van Jortt, deed ik een MBA opleiding. Daarbij liep ik stage bij Cheaptickets. En daar hadden ze een oplossing voor een soortgelijk probleem. Het zoeken naar de goedkoopste tickets kost hun computer maar een fractie van een seconde, terwijl het reisbureau daar een hele middag over doet… Dat kan toch niet? En dus… laten ze je wachten.

Je zoekt een ticket van Schiphol naar Bali. Er zijn maar een 3 vluchten per dag die zo vliegen. Binnen een fractie van een seconde weet Cheaptickets de prijzen van alle tickets. Maar toch krijg je een scherm voor je waarbij een computer alles voor je aan het uitpluizen is. Je zit zomaar een minuut te kijken naar hoe hard Cheaptickets voor je aan het ploeteren is. Zal Ryanair ook naar Bali vliegen tegenwoordig? Easyjet? Transavia? Nee, natuurlijk niet, maar toch wordt het nog even gechecked of ze een ticket in de aanbieding hebben. Zodat jij denkt dat alles is gecontroleerd. En jij de beste deal hebt.

En dus hebben we Jortt dommer gemaakt. Nou, ja, dommer… We laten nu zien wat de Boekhoudbot voor je doet. Hoeveel boekingen deze voor je gemaakt heeft. En hoeveel controles hij heeft gedaan. Met alle stappen er tussen. Btw-controle? We laten alle stappen zien. Controle van de jaaraangifte? Iedere stap is zichtbaar. Komt er een bij- of afschrijving binnen die de Boekhoudbot voor je boekt? De Boekhoudbot popt even op. Komt er een factuur binnen om te scannen? Tada; is ie weer.

Zo kun je zien wat de Boekhoudbot allemaal voor je doet. Zodat je weet hoeveel werk hij voor je heeft gedaan. En nee, daarbij laten we je niet een minuutje onnodig wachten.

---

Hilco | Jortt'er

Geschreven voor boekhoudprogramma Jortt.

Ik deel mijn Jortt ervaringen, belevenissen, fouten, leermomenten en leuke anekdotes met veel plezier. Ter lering en vermaak. Al mijn verhalen zijn op waarheid gebaseerd, maar feiten kunnen wat zijn aangepast. En ja, ik kan soms een beetje overdrijven. Je kunt vorige edities hier terguglezen.

De rechten van de afbeelding bij deze publicatie zijn in het het bezit van Jortt BV. Deze afbeelding mag (enkel) gebruikt worden bij publicatie van dit bericht en/of voor de promotie van Jortt BV.