BLOG

“Nééh, de rest heeft het al opgegeven, ik ben de enige die het blijft proberen.”

boekhoudprogramma Jortt blog

Het is het antwoord van mijn zoontje van 6. Hij is by far de langzaamste leerling bij zwemles. De rest van zijn groep heeft ondertussen het A- en sommige al het B-diploma. De vraag was of er nog kinderen uit zijn eerste groepje bij hem op zwemles zaten. Enigzins hopend dat een stukje realiteit bij hem binnen drong. Dat het toch wel handig is om de volgende keer wél door ‘het gat in het zeil waar je onderwater doorheen moet zwemmen’ te zwemmen. Dat is het enige obstakel wat ligt tussen het wel of niet door mogen naar de examengroep om een week of drie later met veel trots de ultieme glorie en vrijheid te bereiken. Lees; het A-diploma.

Dat hij niet door het gat zwemt, heeft altijd te maken met extene factoren. Zijn zwembroek zat los (onmogelijk, er zit ondertussen een driedubbele knoop in), zijn haar zat voor zijn ogen (nope, gister naar de kapper geweest), de… Het maakt niet uit. Er is altijd een excuus.

Voor veel ondernemers is boekhouden ‘het gat in het zeil waar je onderwater doorheen moet zwemmen’. En ze hebben altijd wel een excuus om het niet te doen. Er zijn altijd ‘externe factoren’ waarom het niet kan. Maar net als bij zwemles ligt ook bij boekhouden de trots, ultieme glorie en vrijheid aan de andere kant van het zeil. Je moet er even doorheen, maar dan…

Doe je de boekhouding met Jortt, dan krijg je geen diploma. Geen applaus en je mag zelfs niet je ouders voor één keer een knuffel geven in je natte afzwemkleding. Niets van dat alles. Zelf je boekhouding doen met Jortt zorgt wél voor trots, ultieme glorie en vrijheid. Lees; dat je de cijfers van je bedrijf gaat begrijpen. Dat je onderbouwde beslissingen gaat maken en minder op onderbuikgevoel. Dat je ruim op tijd weet hoeveel belasting je moet gaan betalen en dat geld al op tijd opzij hebt gezet. En je in alle vrijheid in een rechte lijn kunt sturen naar je gewenste doel. Wat dat ook is. Dat schept trots, het slaapt een stuk beter en het maakt je een betere ondernemer.

En natuurlijk laten we je niet spatteren en verdrinken. Net als bij zwemles helpen we je bij Jortt altijd. Wil je meer begeleiding, dan staan er nog 130 boekhoudcoaches voor je klaar.

---

Hilco | Jortt'er

Geschreven voor boekhoudprogramma Jortt.

Ik deel mijn Jortt ervaringen, belevenissen, fouten, leermomenten en leuke anekdotes met veel plezier. Ter lering en vermaak. Al mijn verhalen zijn op waarheid gebaseerd, maar feiten kunnen wat zijn aangepast. En ja, ik kan soms een beetje overdrijven. Je kunt vorige edities hier terguglezen.

De rechten van de afbeelding bij deze publicatie zijn in het het bezit van Jortt BV. Deze afbeelding mag (enkel) gebruikt worden bij publicatie van dit bericht en/of voor de promotie van Jortt BV.