BLOG

Stap jij in een vliegtuig zonder piloot?

boekhoudprogramma Jortt blog

Dat een piloot in een vliegtuig niet al te veel te doen heeft, is algemeen bekend. Autopilot aan en gaan met die kist. Maar ja, zou je een kaartje kopen voor een vliegtrip waarbij er geen piloot instapt? Zelf denk ik dat een piloot aan boord van een vliegtuig het meest onveilige onderdeel is van een vliegtrip.

Vroeger zaten er in een cockpit van een Boeing 747 vijf mensen. Een navigator, een telegrafist, een boordwerktuigkundige en twee piloten. Toen werden het er vier, drie en nu zitten er nog maar twee mensen in een cockpit. Trek je de lijn door, dan duurt het echt niet lang meer voordat ook deze twee verdwijnen.

Ik verwacht dat de computers ondertussen echt wel beter kunnen vliegen dan een mens. Het probleem zit dan ook niet in de cockpit, maar in de cabine. Want… stap jij in?

Bij Jortt verkopen wij ‘tickets voor een vliegtrip zonder piloot’. Bij Jortt heet dat de Boekhoudbot. Een computer die autonoom de boekhouding voor je doet. En je boekhouding controleert. En je fiscaal advies geeft. Sneller, goedkoper en beter dan een mens dat kan. Dat is in het begin misschien even wennen. En het voelt nog wat vreemd. Maar het is wel de toekomst.

---

Hilco | Jortt'er

Geschreven voor boekhoudprogramma Jortt.

Ik deel mijn Jortt ervaringen, belevenissen, fouten, leermomenten en leuke anekdotes met veel plezier. Ter lering en vermaak. Al mijn verhalen zijn op waarheid gebaseerd, maar feiten kunnen wat zijn aangepast. En ja, ik kan soms een beetje overdrijven. Je kunt vorige edities hier terguglezen.

De rechten van de afbeelding bij deze publicatie zijn in het het bezit van Jortt BV. Deze afbeelding mag (enkel) gebruikt worden bij publicatie van dit bericht en/of voor de promotie van Jortt BV.