BLOG

Vol stress werden we gebeld. De paniek was duidelijk in zijn stem te horen.

boekhoudprogramma Jortt blog

Eén van onze klanten (hierna: Jortt’er) was op een nieuwjaarsborrel met allemaal ondernemers. Eén van de onderwerpen waarover gesproken werd, was hoe vervelend de jaarafsluiting van de boekhouding steeds weer is. Werken in een boekhoudprogramma, de afschrijvingen verwerken in een Excel sheet, winst verrekend met het eigen vermogen, privé opnames verrekenen… Ze waren er zo maar twee dagen zoet mee. De verhalen waren niet mals. En daar schoot de Jortt’er in de stress. Hij gebruikt al 4 jaar Jortt en heeft nog nooit een jaarafsluiting gedaan. Paniek!

Hij belt de volgende dag met Jortt en vertelt ons het verhaal. Gevolgd door de vragen: “Ik heb nog nooit een jaarafsluiting gedaan, wat heb ik al die tijd verkeerd gedaan? En wat moet ik doen om dat te corrigeren voor de Belastingdienst?” De paniek was duidelijk in zijn stem te horen.

Jortt support: “Jortt sluit het jaar zelf af. Daar hoef je niets voor te doen. De afschrijvingen zijn voor de komende 5 jaar al in Jortt verwerkt. Op het moment dat je de aanschaf hebt gedaan. Daar hoef je ook niets voor te doen. De winst en de onttrekkingen worden ook door Jortt voor je verrekend. Ook daar hoef je niets voor te doen. Kijk maar. En klik je door op ‘Overige reserves’, dan staat op 1 januari een door de Boekhoudbot gemaakte verrekening.”

Jortt’er: “Dus alles staat goed? Ik hoef niets meer te doen?”

Jortt Support: “Dat klopt.”

Jortt: “Pfff. Da’s een pak van mijn hart, maar eigenlijk wist ik wel dat het goed zat met Jortt…”

Moraal van het verhaal: Boekhouden is geen mensenwerk, Jortt is daar veel beter in. Nog even nalezen wat de Boekhoudbot voor je doet met de jaarafsluiting? Je leest het hier.

---

Hilco | Jortt'er

Geschreven voor boekhoudprogramma Jortt.

Ik deel mijn Jortt ervaringen, belevenissen, fouten, leermomenten en leuke anekdotes met veel plezier. Ter lering en vermaak. Al mijn verhalen zijn op waarheid gebaseerd, maar feiten kunnen wat zijn aangepast. En ja, ik kan soms een beetje overdrijven. Je kunt vorige edities hier terguglezen.

De rechten van de afbeelding bij deze publicatie zijn in het het bezit van Jortt BV. Deze afbeelding mag (enkel) gebruikt worden bij publicatie van dit bericht en/of voor de promotie van Jortt BV.