BLOG

We hebben er alle dagbladen mee gehaald.

Toch stoppen we ermee.

boekhoudprogramma Jortt blog

Alle landelijke dagbladen hebben erover geschreven. Frank Dane heeft er op Radio 538 een uur mee gevuld. En toch stoppen we ermee. Nee, niet met boekhoudprogramma Jortt. We stoppen met de Postservice.

Onze, oh zo gemakkelijke, manier om een analoge factuur te versturen. Je weet wel. Zoals dat vroeger ging. Met een op papier geprinte brief, in een envelop en een postzegel met de afbeelding van de koning erop geplakt. Die wij dan ‘op de bus deden’ en dan een dag of twee later bij je klant in de bus lag.

Bij die facturen in een envelop deden we een pepermuntje. Zo eentje die je ook in een restaurant krijgt. Wilhelmina per stuk verpakt in een folie. De reden? Die facturen werden sneller geopend en betaald. Gemiddeld wel zo’n 8 dagen sneller. Maar ja, dat was vroeger.

Nu, 7 jaar later, is het aantal verstuurde facturen via de Postservice dusdanig verminderd, dat we voor de enkele factuur per week de dienst niet meer in leven kunnen houden. Alle nostalgie ten spijt, we stoppen met de Postservice. En wel op 31 oktober 2022.

Natuurlijk kun je de facturen nog steeds maken met Jortt. En binnen een mum van tijd zijn ze bij je klant via e-mail. Je klanten betalen met vingerscan of face-id door de qr-code op de factuur te scannen. Heb je Mollie gekoppeld? Dan komt er standaard een iDeal betaallink mee. Veel Jortt'ers die nu binnen een uur betaald krijgen. En da’s weer een heel stuk sneller dan de papieren factuur met een pepermuntje erbij.

---

Hilco | Jortt'er

Geschreven voor boekhoudprogramma Jortt.

Disclaimer: Al mijn verhalen zijn op waarheid gebaseerd, maar feiten kunnen wat zijn aangepast.

De rechten van de afbeelding bij deze publicatie zijn in het het bezit van Jortt BV. Deze afbeelding mag (enkel) gebruikt worden bij publicatie van dit bericht en/of voor de promotie van Jortt BV.