BLOG

Zet je de klant centraal, dan staat deze altijd in de weg

boekhoudprogramma Jortt blog

Het is een wijsheid die we bij Jortt al jaren gebruiken. De klant is bij Jortt geen koning. We doen niet zomaar wat ‘de klant’ aan ons vraagt. Als we dat gedaan zouden hebben; alles bouwen wat onze klanten aan ons gevraagd hebben, dan hadden we Exact nagebouwd. Maar dan 20% goedkoper. En hadden we nu precies nul, nada, noppes Jortt’ers gehad. Want geen ondernemer zit op Exact te wachten, zelfs niet voor 20% goedkoper.

Een voorbeeld: Er is vele malen aan Jortt gevraagd om een Excel export te kunnen maken van alle boekingen. Dat kan niet. Dat hebben we niet gebouwd in Jortt. Want ons inziens heb je niets aan een Excel sheet met alle boekingen daarin. Dus als we een verzoek krijgen iets te bouwen, vragen we altijd Waarom je iets wilt. En dan wat je er mee denkt te kunnen bereiken. En dan nog een keer Waarom (en soms nog een keer). Zo’n gesprek ging zo:

Jortt support: Welkom bij Jortt, waar kan ik je mee helpen?

Jortt’er: Euh hallo, ik wil een Excel uitdraai van mijn grootboekkaarten.

Jortt support: Ok, waarom wil je dat?

Jortt’er: Pff, dat weet ik niet, mijn boekhouder zei dat ik hierom moet vragen.

Jortt support: Ok, wat wil deze ermee bereiken?

Jortt’er: Oei, hij is bezig met de jaarafsluiting.

Jortt support: Ok, voor een jaarafsluiting heb je geen Excel sheet nodig. Wat gaat hij met het Excel sheet voor je doen?

Jortt’er: Oh, de boekhouder gaat voor mij een jaarrekening opstellen.

Jortt support: Ok, dus je wilt geen Excel uitdraai, maar een jaarrekening opstellen!

En dus hebben we in Jortt een knopje gebouwd. Daar staat niet op ‘Jij bent klant, dus koning, download hier je Excel sheet’, maar: ‘Maak voor mij een jaarrekening’. Beiden kost ons evenveel tijd en moeite om te bouwen. Geen koninklijke service, wel op zijn Jortt's: precies wat je nodig hebt.

---

Hilco | Jortt'er

Geschreven voor boekhoudprogramma Jortt.

Ik deel mijn Jortt ervaringen, belevenissen, fouten, leermomenten en leuke anekdotes met veel plezier. Ter lering en vermaak. Al mijn verhalen zijn op waarheid gebaseerd, maar feiten kunnen wat zijn aangepast. En ja, ik kan soms een beetje overdrijven. Je kunt vorige edities hier terguglezen.

De rechten van de afbeelding bij deze publicatie zijn in het het bezit van Jortt BV. Deze afbeelding mag (enkel) gebruikt worden bij publicatie van dit bericht en/of voor de promotie van Jortt BV.