BLOG

Jortt, zoals verwacht viel alles tegen…

boekhoudprogramma Jortt blog

Zelf geloof ik niet zo in een business case. Zeker niet als deze langer is dan één A4. Die van Jortt is op drie bierviltjes geschreven. Van tevoren uitwerken hoe het er in de toekomst uit komt te zien, is bij voorbaat kansloos. Natuurlijk is het goed om vooraf na te denken of je aan je bedrijf een goede boterham kunt verdienen. Verder is het een stip op de horizon plaatsen en gaan. Want hoe dan ook; alles zal tegenvallen. Dan weet je dat alvast.

Ik luister veel naar luisterboeken. In het beginstadium van Jortt las ik "The TenX Rule: The Only Difference Between Success and Failure" door Grant Cardone. Dit boek focust op het principe dat mensen hun doelen en de inspanningen die nodig zijn om deze te bereiken, aanzienlijk onderschatten.

Cardone stelt dat om werkelijk succesvol te zijn, je niet alleen doelen moet stellen die tien keer hoger zijn dan wat men normaal zou overwegen, maar ook tien keer zoveel actie moet ondernemen dan je initieel denkt nodig te hebben.

Dit is moeilijk uit te leggen, maar als je een businessplan van meer dan één A4 hebt geschreven, gaat het je 10x meer kosten om uiteindelijk maar 10% van je plan te bereiken. Zo’n businessplan is leuk om een bankmedewerker mee onder de tafel te praten voor een eerste financiering, maar verder kun je deze op weg naar de uitgang beter in de shredder gooien.

"The TenX Rule" leert je om groot te denken, groot te handelen en doorzettingsvermogen te tonen, ongeacht de uitdagingen die zich voordoen.

En ja, ook met Jortt viel alles tegen. En ja, het heeft minimaal 10x meer de verwachte inspanning gekost om onze eerste 10% van het resultaat te behalen. Ons doorzettingsvermogen is tot op het uiterste, zo niet verder, op de proef gesteld.

Tegenslagen zijn slechts kleine obstakels op weg naar groter succes.

Hilco | Trotse Jortt'er

---

Ontvang dé leukste blog over ondernemen en boekhouden iedere 14 dagen in je mailbox:

* indicates required

---

Geschreven voor boekhoudprogramma Jortt.

Ik deel mijn Jortt ervaringen, belevenissen, fouten, leermomenten en leuke anekdotes met veel plezier. Ter lering en vermaak. Al mijn verhalen zijn op waarheid gebaseerd, maar feiten kunnen wat zijn aangepast. En ja, ik kan soms een beetje overdrijven. Je kunt vorige edities hier terguglezen.

De rechten van de afbeelding bij deze publicatie zijn in het het bezit van Jortt BV. Deze afbeelding mag (enkel) gebruikt worden bij publicatie van dit bericht en/of voor de promotie van Jortt BV.