Online Boekhouden

Beginbalans openstaande facturen klanten maken

Je begint je boekhouding met Jortt op 1 januari 2018. Je moet in totaal nog €3000 euro ontvangen van je klanten over facturen die je in 2017 hebt verstuurd. Je klanten betalen je in de loop van 2018.

Ga naar Boekingen in het hoofdmenu en klik rechtsboven op Nieuwe boeking. Maak de volgende boeking:

Opbrengsten
Kosten
Balans
Kies een categorie
Diverse omzet
Omschrijving
Nog te ontvangen omzet uit 2017
Factuurdatum
December
2017
Totaal incl btw
3000
Btw
0
21%
0
6%

Dus maak een Opbrengsten-boeking met als categorie Diverse omzet, als omschrijving bijvoorbeeld Nog te ontvangen omzet uit 2017 . Zet de boekdatum op December 2017 . Zet de btw bedragen op 0 omdat je deze al hebt aangegeven in je oude administratie. Koppel alle bankbetalingen, van de betalingen van jouw klanten, aan deze boeking.

Ga naar Rapporten in het hoofdmenu en klik op het tabblad Balans. In de balans zal er op 1 januari bij 'Onbetaalde facturen klanten' op €3000 staan. Deze worden in de loop van 2018 betaald en zet de 'Onbetaalde facturen klanten' balans weer op nul.

Je kan bovenstaande boeking ook per klant of per verkoopfactuur maken. Geef dan als omschrijving van de boeking ‘Nog te ontvangen omzet uit 2017 MijnKlant’ of ‘Factuur 2017-xxxx’. Dit geeft je een gedetailleerder inzicht in de nog te ontvangen bedragen.

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.