Boekhouding van je webshop met Mollie koppeling

Webshop boekhouding

Je hebt een webshop en je klanten betalen via Mollie. Dan is Jortt het ideale programma voor je boekhouding. Je webshop software (Lightspeed, WooCommerce, Mijnwebwinkel, Magento, Shopify, etc) beheert de voorraad, verstuurt de factuur en handelt via Mollie de betaling af.

Dankzij de koppeling tussen boekhoudprogramma Jortt en Mollie worden je verkopen automatisch ingelezen in Jortt. In de omschrijving wordt ook je ordernummer meegenomen. Zo heb je een verwijzing in je boekhouding naar de factuur die verstuurd is via je webshop. Daarmee heb je voldoende informatie in je boekhouding om te voldoen aan alle eisen van de Belastingdienst.

Koppel als eerste je Mollie account zoals beschreven in het supportartikel Mollie koppeling met boekhoudprogramma Jortt.

Op de Mollie rekening bij Geldzaken, staan bij- en afschrijvingen. Mollie kosten worden automatisch geboekt door Jortt, dit zijn Verkoopkosten. De Mollie uitbetaling wordt ook automatisch door Jortt geboekt, dit wordt geboekt op Kruisposten en heeft geen effect op je winst en verlies. Het wordt op deze categorie geboekt omdat het een verplaatsing is tussen twee rekeningen. Namelijk de Mollie rekening en jouw bankrekening. Op je bankrekening is ook de uitbetaling van Mollie te zien en deze is ook automatisch geboekt op Kruisposten.

Webshop verkopen verwerken in boekhouding

Je verkopen die via de webshop zijn gedaan, staan bij Nog te doen. Kies Boek de bij- en afschrijvingen voor Mollie. Hier staan in het rekeningoverzicht al je webshop verkopen bij elkaar.

Webshop verkopen importeren in boekhoudprogramma

Selecteer alle verkopen en kies Selectie boeken.

Van alle verkopen zijn nu conceptboekingen gemaakt. Klik op het menu Accordeer of bewerk de conceptboekingen.

conceptboekingen in boekhoudprogramma

Selecteer de boekingen. Controleer de btw. Eventueel kunnen deze in bulk worden aangepast. Bijvoorbeeld om de btw of de categorie aan te passen. Kies Accordeer om de verkopen definitief in je boekhouding te verwerken.

webwinkel boekhoudprogramma

Webshop btw-aangifte

Vanaf hier neemt boekhoudprogramma Jortt de boekhouding van je over. Jortt zorgt volledig automatisch voor een correcte btw-berekening, winst- en verliesrekening, maakt de balans voor je en sluit automatisch je jaar af. Zelfs je KvK jaarrekening komt automatisch uit Jortt.

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.