Creditcard verwerken in je boekhouding

Creditcard betaling boeken

Veel ondernemers gebruiken regelmatig de zakelijke creditcard voor betalingen. Dat betaalt dan wel lekker makkelijk, maar hoe verwerk je deze betaling in je boekhouding?

Creditcard aanmaken in je boekhouding

Om creditcard betalingen te verwerken in boekhoudprogramma Jortt maak je eerst een creditcard aan in Jortt. Ga naar Geldzaken in het hoofdmenu en klik bij Kas en bank op Toevoegen en selecteer Creditcard. In het paneel geef je de laatste 4 cijfers van je creditcard en de omschrijving mee. Je kunt meerdere creditcards toevoegen in Jortt.

Boekhouden met creditcard

Vanaf nu kun je deze creditcard koppelen aan een boeking. Ga naar Boekingen in het hoofdmenu en klik Boeking. Voer de categorie, de factuurperiode, het totaalbedrag en het btw-bedrag van de factuur in. Koppel de factuur aan de boeking. Selecteer bij 'Voeg een betaling toe' de gebruikte creditcard. Klik op Opslaan. De boeking is nu gekoppeld aan je creditcard.

Maandelijkse creditcard afschrijving boeken

Wanneer het maandelijkse totaalbedrag van de creditcard betalingen wordt afgeschreven van je bankrekening, dan boek je deze als 'Balans' en kies je ‘Creditcard’. Klik op 'Opslaan'.

Creditcard betalingen boeken

Creditcard op de balans

Boekingen die zijn gekoppeld aan een creditcard komen op de balans te staan onder 'Bedrijfskapitaal', 'Kas en bank'. Hier zie je dus welke bedragen nog van je creditcard worden afgeschreven. Wanneer het totaalbedrag aan afschrijvingen van de creditcard gelijk is aan het totaalbedrag van alle betalingen die je hebt gedaan met een creditcard, staat het saldo op € 0. Creditcards met een saldo van € 0 zijn niet zichtbaar op je balans.

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.