PayPal betalingen verwerken

Incidentele PayPal betaling boeken

Wanneer je incidenteel een PayPal betaling doet, schrijft PayPal de betaling één op één af van je bankrekening. Je kunt in boekhoudprogramma Jortt deze afschrijving van je bankrekening direct gebruiken als betaling voor de inkoop. Dit is dan niet anders dan het verwerken van de bij- en afschrijvingen van je bank.

Wanneer je regelmatig betalingen doet met PayPal of regelmatig geld ontvangt op PayPal dan is het beter om een Paypal rekening toe te voegen in je boekhouding:

PayPal rekening toevoegen in Jortt

Wanneer je ook inkomsten hebt op je PayPal rekening dan moet je een PayPal rekening toevoegen aan je boekhouding. Een PayPal rekening maak je aan bij Geldzaken. Klik bij Kas en bank op Toevoegen en selecteer PayPal. Voer je PayPal e-mailadres in en geef de rekening een duidelijke omschrijving. Deze omschrijving komt weer terug in je boekhouding.

PayPal rekening toevoegen in boekhoudprogramma Jortt

Kosten en opbrengsten boeken op je PayPal rekening

Een PayPal rekening heeft geen export die kan worden ingelezen in Jortt. Betalingen via PayPal maak je daarom aan via Boeking. Geef aan of het om kosten of opbrengsten gaat. Kies de juiste categorie en controleer de btw. Sla de boeking op. Kies Inboeken en geef als betaalmethode PayPal op. Jortt past je PayPal saldo automatisch aan met het bedrag uit de boeking.

PayPal boeking toevoegen in boekhoudprogramma Jortt

Beginsaldo boeken PayPal

Heb je een saldo op je PayPal rekening van voordat je met Jortt begon? Maak dan een Boeking, kies Balans en de PayPal rekening. Als datum kies je de maand voordat je met Jortt begon. Geef als omschrijving 'Beginsaldo PayPal' op. Geef het bedrag op wat je eindsaldo was. Sla deze boeking op. Kies Inboeken en geef als Betaalmethode Overige reserve op.

Betalingsverschil boeken PayPal

Het kan gebeuren dat je PayPal saldo aan het eind van het jaar een paar euro afwijkt van het daadwerkelijke saldo. Meestal komt dit door PayPal kosten of valutacorrecties. Je kunt dit saldo corrigeren via Boeking > Kosten > Betaalde rente- en bankkosten. Je geeft het verschil in saldo op als bedrag. De omschrijving is Correctie valuta en bankkosten. Er zit geen btw in deze boeking. Sla deze boeking op. Kies Inboeken en klik op de PayPal rekening.

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.