Online Boekhouden

Zakelijke spaarrekening

Maak je boekhouding compleet door naast je betaalrekeningen ook je zakelijke spaarrekeningen toe te voegen in Jortt.

Zakelijk spaarrekening met MT940 bestand

Een aantal banken, zoals ABNAMRO en de Rabobank ondersteunen MT940 bestanden voor spaarrekeningen. Om een zakelijke spaarrekening toe te voegen hoef je alleen maar het MT940 bestand van deze rekening te downloaden bij je bank en deze te uploaden in Jortt. Jortt boekt automatisch alle mutaties tussen de betaal- en spaarrekening.

Zakelijk spaarrekening zonder MT940 bestand

Er zijn ook banken die MT940 niet ondersteunen voor de zakelijke spaarrekening, zoals KNAB en ING. Om deze spaarrekeningen te koppelen moet de rekening worden aangemaakt in Jortt.

Ga naar Geldzaken in het hoofdmenu. Klik bij Kas en bank op Spaarrekening. Voer het rekeningnummer in en geef een omschrijving op.

Beginsaldo opvoeren

Staat er al geld op de zakelijk spaarrekening wanneer je begint met boekhoudprogramma Jortt ? Dan kan je deze opvoeren. Ga naar Boekingen en klik Nieuwe boeking. Kies hier als boekingsoort Balans. Kies bij de Categorie de Zakelijke spaarrekening. Geef als omschrijving: Beginsaldo. Kies als boekdatum de maand van het saldo (om op 1 januari een saldo te hebben, boek je op december van het jaar ervoor het beginsaldo). Geef bij Totaalbedrag het saldo op. Je koppelt deze boeking niet aan een betaalmethode.

Je beginsaldo staat nu goed op de Balans.

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.