Boekhouden met Jortt

Hoe begin je met boekhouden in Jortt?

Deze video laat zien hoe je begint met boekhouden in het boekhoudprogramma Jortt. Dit begint namelijk met de basis – je bankmutaties. De bijbehorende, digitale bankafschriften zijn te downloaden via de website van je bank. Dit gebeurt in de vorm van zogenaamde MT940-bestanden. Deze video vertelt je hoe je deze bestanden uploadt in Jortt, hoe Jortt vervolgens automatisch de boekingen aanmaakt en hoe deze direct worden verwerkt in je administratie.

Hoe upload ik een MT940-bestand?

Om een MT940-bestand in te laden, heb je allereerst een zakelijke rekening nodig. Download de bankbestanden op de website van je bank en open vervolgens Jortt. Ga naar Boekingen in het hoofdmenu en klik op inboeken. Vul hier – als dat niet al automatisch voor je is gedaan – onder meer de categorie, de omschrijving, de factuurdatum en de btw in. Koppel indien gewenst de bijbehorende bon of inkoopfactuur aan de boeking via bon of inkoopfactuur.

Lees de eerste keer maximaal één maand in. Zo houd je een beter overzicht.

Waarom is het handig dit met Jortt te doen?

Jortt ziet aan de hand van de MT940-bestanden automatisch welke gegevens waar horen te staan. Daardoor hoef je de hierboven genoemde gegevens praktisch nooit in te vullen: Jortt herkent ze voor je. Bovendien worden de ingevoerde bankmutaties automatisch verwerkt in je boekhouding. Jortt laat ze zelfs terugkomen bij de btw-aangifte, de winst- en verliesrekening en op de balans. Eenvoudiger is haast niet mogelijk!

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.