Boekhouden met Jortt

Boekhouden met een Glimlach!

Niet iedere ondernemer is goed in boekhouden, maar iedere ondernemer kan uitleggen wat er op de bankrekening is gebeurd. Een plus op je bankrekening zijn opbrengsten, een min zijn kosten. Geld overgemaakt naar je privérekening zijn privéopnamen.

Je bankrekening als basis

Je bankrekening de enige echte waarheid voor je boekhouding. Wat er op je bankrekening is gebeurd, is waar. Op basis van deze beginselen is Jortt ontworpen en kun je de administratie voeren op basis van de bij- en afschrijvingen van de bank.

Boekhouden met boekhoudprogramma Jortt begint dan ook met het koppelen van je bankrekening. Je kunt tot maximaal 18 maanden terug inlezen, maar we adviseren je te beginnen vanaf januari van dit jaar. Hiermee komt je hele boekhouding in Jortt te staan en maakt Jortt de jaarrekening voor je.

Koppel je bankrekening

Om je bankrekening te koppelen ga je naar Geldzaken en kies je Nieuwe bankrekening koppelen. Volg de stappen die Jortt aangeeft. Binnen enkele minuten zijn de bij- en afschrijvingen ingelezen in Jortt.

Koppel je bank aan boekhoudprogramma Jortt
Nieuwe bankrekening koppelen

De Boekhoudbot

Direct daarna begint de Boekhoudbot al een deel van de boekingen voor je te maken. Dit zijn de kosten die voor ieder bedrijf hetzelfde zijn. Wil je weten wat de Boekhoudbot allemaal voor je gedaan heeft of nog voor je kan doen? Klik dan op Boekhoudbot.

De Boekhoudbot doet de boekhouding
De Boekhoudbot

Nog te doen

Bij- en afschrijvingen die de Boekhoudbot nog niet kan verwerken komen voor je klaar te staan bij Nog te doen. Daar kun je de bij- en afschrijvingen verwerken in je boekhouding. Je kunt daarbij gelijk de Boekhoudbot leren hoe hij voortaan deze boeking voor je moet maken.

Boekhouding nog te doen
Verwerken van bij- en afschrijvingen

Btw-aangifte

Na het maken van de eerste boekingen, kun je bij btw-aangifte zien hoeveel btw je moet gaan betalen. Na de btw-periode sluit je de btw-aangifte en kun je deze indienen bij de Belastingdienst met een druk op de knop.

btw-aangifte met Jortt
btw-aangifte

Winst en verlies

Bij Rapporten staat de winst-en-verliesrekening. Zo zie je gelijk hoe je ervoor staat.

winst- en verliesrapport
winst-en-verliesrekening

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.