Bankrekening koppelen met Jortt

Door je bankrekening en spaarrekening(en) te koppelen met boekhoudprogramma Jortt worden de bij- en afschrijvingen van je bankrekening(en) automatisch elke dag ingelezen in Jortt. Hierdoor heb je een actueel overzicht van de betalingen van je klanten en kun je zien hoe je bedrijf ervoor staat. Een groot deel van je boekhouding wordt automatisch gedaan door onze Boekhoudbot ook als jij zelf niet bezig bent met je boekhouding.

Jortt kan met alle Nederlandse banken koppelen! Je kunt zowel een zakelijke rekening als een privé rekening koppelen. Koppel de privérekening wanneer je deze alleen gebruikt voor je zaak.

Koppel je bankrekening

Het eerste wat je doet is het koppelen van je bankrekening aan Jortt.

 1. Ga naar Geldzaken links in het hoofdmenu.
 2. Klik op Nieuwe bankrekening koppelen
 3. Volgt de aangegeven stappen van de bankkoppeling wizard:
  Koppel je bank aan boekhoudprogramma Jortt

Bedrijfsgegevens

Klik op bedrijfsgegevens aanvullen, wanneer hier geen groen vinkje staat. Vul de ontbrekende gegevens in en klik op Opslaan.

Startdatum

Klik op Stel startdatum in. Selecteer een startdatum en bevestig dit door te klikken op Stel startdatum in. Je kunt deze later altijd nog aanpassen. Qua startdatum kun je maximaal 18 maanden terug in de tijd.

Toestemming geven

Klik op Geef Jortt toestemming en je gaat door naar de beschermde omgeving van je bank. Selecteer de bankrekening(en) die je wil koppelen. Klik hieronder op de bank die je wilt koppelen voor verdere instructies:

 • Bankkoppeling ING bank
 • Bankkoppeling Rabobank
 • Bankkoppeling Abn Amro
 • Bankkoppeling Knab
 • Bankkoppeling SNS bank
 • Bankkoppeling ASN bank
 • Bankkoppeling Regio bank
 • Bankkoppeling Triodos

Koppelen

Maak de koppeling met Jortt. De koppeling is nu actief en de bij- en afschrijvingen komen vanaf nu automatisch in Jortt. Als de koppeling actief is zie je bij Geldzaken het logo van je bank voor je bankrekening staan.

Importeren

Jortt leest de bij- en afschrijvingen in vanaf je startdatum en onze boekhoudbot gaat boekingen voor je maken.

PSD2 licentie

Door je bankrekening aan Jortt te koppelen, komen je bij- en afschrijvingen automatisch in Jortt. Je betaalt voor deze bankkoppeling niets aan je bank, omdat Jortt een PSD2 licentie heeft van de Nederlandse bank.

Spaarrekeningen

Heeft je bank geen koppeling voor de spaarrekening? Dan importeer je hiervoor een MT940 bestand. Bekijk het overzicht van de banken op onze website.

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.