Bankrekening koppelen met Jortt

Je boekhouding iedere dag bij

Door je bankrekening en spaarrekening(en) te koppelen met boekhoudprogramma Jortt worden de bij- en afschrijvingen van je bankrekening(en) automatisch elke dag ingelezen in Jortt. Hierdoor heb je een actueel overzicht van de betalingen van je klanten en kun je zien hoe je bedrijf ervoor staat. Een groot deel van je boekhouding wordt automatisch gedaan door onze Boekhoudbot ook als jij zelf niet bezig bent met je boekhouding.

Jortt kan met alle Nederlandse banken koppelen! Je kunt zowel een zakelijke rekening als een privé rekening koppelen. Koppel de privérekening wanneer je deze alleen gebruikt voor je zaak.

Alle Nederlandse banken hebben de PSD2 koppeling actief. Op de website van de bank staat deze koppeling echter niet vermeld, daar wordt alleen over de traditionele bankkoppeling gesproken, waarvoor je geld betaald aan je bank. Deze koppeling gebruikt Jortt niet en daarom kom je onze naam ook niet tegen bij de genoemde boekhoudprogramma’s.

Koppel je bankrekening

.

Het eerste wat je doet is het koppelen van je bankrekening aan Jortt.

  1. Ga naar Geldzaken links in het hoofdmenu.
  2. Klik op Nieuwe bankrekening koppelen
  3. Volgt de aangegeven stappen van de bankkoppeling wizard:
Koppel je bank aan boekhoudprogramma Jortt

Bedrijfsgegevens aanvullen

Klik op bedrijfsgegevens aanvullen, wanneer hier geen groen vinkje staat. Vul de ontbrekende gegevens in en klik op Opslaan.

Startdatum instellen

Klik op Stel startdatum in. Selecteer een startdatum en bevestig dit door te klikken op Stel startdatum in. Je kunt deze later altijd nog aanpassen. Als startdatum kun je maximaal 18 maanden terug in de tijd.

Toestemming geven

Klik op Geef Jortt toestemming en je gaat door naar de beschermde omgeving van je bank. Selecteer de bankrekening(en) die je wil koppelen. Klik hieronder op de bank die je wilt koppelen voor verdere instructies:

Bankrekening koppelen

Maak de koppeling met Jortt. De koppeling is nu actief en de bij- en afschrijvingen komen vanaf nu automatisch in Jortt. Als de koppeling actief is zie je bij Geldzaken het logo van je bank voor je bankrekening staan.

Bij- en afschrijvingen inlezen

Jortt leest de bij- en afschrijvingen in vanaf je startdatum en onze boekhoudbot gaat boekingen voor je maken.

Problemen met het koppelen van de bankrekening

.

Als je problemen hebt met het koppelen van je bankrekening aan je boekhoudprogramma, dan kun je gebruikmaken van onze probleemoplosser voor bankkoppelingen. Als de problemen aanhouden, neem dan contact op met het ondersteuningsteam van Jortt. Zij helpen je graag verder.

Vernieuwen toestemming bankkoppeling

.

Bij een PSD2 bankkoppeling moet je elke 180 dagen opnieuw toestemming geven om de koppeling actief te houden. PSD2 is een Europese richtlijn die ervoor zorgt dat banken hun klantgegevens veilig kunnen delen met andere partijen, zoals boekhoudprogramma's. Deze richtlijn vereist dat klanten regelmatig opnieuw toestemming geven voor het delen van hun gegevens, om zo de veiligheid en privacy van hun informatie te waarborgen.

Jortt geeft een melding bij Geldzaken wanneer je bankkoppeling vernieuwd moet worden. Volg de instructies om de toestemming voor de bankkoppeling te vernieuwen.

Spaarrekeningen inlezen

.

Heeft je bank geen koppeling voor de spaarrekening? Dan importeer je hiervoor een MT940 bestand. Bekijk het overzicht van de banken op onze website.

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.