Bankkoppeling boekhoudprogramma vernieuwen

Boekhoudprogramma Jortt koppelt je bankrekening met een PSD2 koppeling. Elke 180 dagen moet deze koppeling vernieuwd worden. Jortt geeft bij Geldzaken aan wanneer het tijd is je bankkoppeling te vernieuwen.

Je krijgt een melding met daarin een Vernieuw toestemming voor [jouw bank]. Klik hierop en doorloop eenvoudig de stappen en de bankkoppeling is weer vernieuwd. Jortt zorgt ervoor dat al je bij- en afschrijvingen op elkaar aansluiten.

Bankkoppeling toestemming vernieuwen

Bankkoppeling vernieuwen

Doorloop de volgende stappen:

  1. Ga naar Geldzaken links in het hoofdmenu.
  2. Klik op Opnieuw toestemming geven voor [jouw bank]
  3. Het vernieuwen van de bankkoppeling gaat op dezelfde manier als toen je de bankrekening de eerste keer met Jortt koppelde:

    Zorg ervoor dat je bij het vernieuwen, in je bank app, alle zakelijke rekeningen selecteert. Ook als deze nog niet verlopen zijn.

  4. Van je bank kom je weer terug in Jortt, klik nu op Importeer bij- en afschrijvingen. Vergeet je dit dan worden ze ‘s nachts opgehaald.
  5. Jortt leest je bij- en afschrijvingen in.

Waarom opnieuw toestemming geven?

Voordeel van de PSD2 koppeling is dat deze gratis is en dat je ook privérekeningen kunt koppelen. De PSD2 koppeling is gebaseerd op Europese wetgeving.

In het kort komt het erop neer dat jij de eigenaar bent van je financiële gegevens en deze ook mag gebruiken buiten de bankomgeving bij gecertificeerde bedrijven. Boekhoudprogramma Jortt heeft hiervoor een licentie behaald van De Nederlandsche Bank (DNB). Jij bepaalt of je je financiële gegevens wil gebruiken en geeft bij je bank toestemming om je gegevens te delen. Om ervoor te zorgen dat gegevens niet onnodig lang gebruikt worden, staat in de wet dat je elke 180 dagen opnieuw toestemming moet geven.

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.