Zo verzorg je de boekhouding van je webshop (zonder Mollie koppeling)

Krijg je inkomsten uit een webshop en weet je niet precies hoe je deze moet verwerken in boekhoudprogramma Jortt? Dan is er maar één passend antwoord: Jortt. Dit slimme boekhoudprogramma zorgt er namelijk voor dat jij binnen een paar minuten tijd alle administratie uit je webshop hebt verwerkt.

Hoe verwerk ik betaalgegevens uit mijn webshop?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat jouw webshop goed is in het incasseren van geld. Dit gebeurt aan de hand van een payment serviceprovider(PSP) en een betaalmethode. Jortt is op zijn beurt weer bekwaam in het verwerken van je boekhouding. Door deze twee – Jortt én je webshop – van elkaar gescheiden te houden, boek je een optimaal rendement wanneer je jouw administratie bijwerkt. Ga hiervoor eerst naar de webshop om te bepalen wat je omzet is geweest over een bepaalde periode. Welke periode? Dat maakt niet uit: zolang het maar binnen één btw-termijn valt. Sla deze gegevens op als PDF.

Open vervolgens Geldzaken in het hoofdmenu van boekhoudprogramma Jortt. Hier geef je aan welke serviceprovider jouw webshop gebruikt én welke betaalmethode daarbij komt kijken – meestal is dit iDEAL. Ga vervolgens naar de tab Boekingen en geef hier de periodieke inkomsten uit je webshop op als Opbrengsten. Koppel de PDF en de betaalmethode aan deze boeking en je ziet in het Dashboard precies welke serviceprovider je nog een bedrag is verschuldigd.

Heeft Jortt nog meer voordelen?

De overzichtelijkheid en het gemak van Jortt zorgen voor een snelle, correcte afhandeling van de administratie afkomstig uit je webshop. Het is natuurlijk wel zaak om de inkomsten ook te koppelen aan je bankrekening. En ook dat kan in Jortt heel eenvoudig. Dit doe je door de bijbehorende bankmutaties in te lezen en deze te koppelen aan je boeking. Vanaf hier neemt Jortt de boekhouding van je over. Jortt maakt de btw-berekening, de winst- en verliesrekening, de balans en zelfs de jaarrekening voor je.

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.