De Jortt Inbox

Het meeste werk van je administratie bijhouden is vaak het verzamelen van bonnen en inkoopfacturen, en deze koppelen in de boekhouding. Met de Jortt Inbox kan je op een makkelijke manier alle bonnen en inkoopfacturen op één plek verzamelen om deze later in de boekhouding te verwerken.

Je kunt je bonnen en inkoopfacturen op 4 manieren in je Jortt Inbox zetten:

Uploaden vanaf je PC

Je kan bonnen uploaden door rechts bovenin te klikken op Uploaden, kies dan voor Bonnetjes. Je kan dan één of meerdere bonnen selecteren en uploaden van jouw computer. Je kunt bestanden in de volgende formaten uploaden: pdf, gif, jpg, jpeg, bmp, png, en tiff.

Of ga naar Inbox in het hoofdmenu en klik op + Bestand toevoegen. Je kan nu facturen selecteren vanaf je computer.

Naar je Inbox e-mailen

Je kan bonnen per e-mail versturen naar je Jortt Inbox. Hiervoor moet je eerst een Jortt Inbox e-mailadres instellen.

Je kan zelf een e-mailadres aanmaken voor het ontvangen van facturen in de Jortt Inbox. De e-mail moet uniek zijn en uit minimaal 4 karakters bestaan. Ga voor het aanmaken van je Jortt Inbox e-mailadres naar Instellingen en klik op Jortt Inbox. Wanneer er meerdere bijlagen in één factuur zitten, worden deze allemaal als aparte facturen opgeslagen in boekhoudprogramma Jortt.

Jortt inbox een e-mail adres geven

Wanneer je e-mailberichten, met bonnen of inkoopfacturen als bijlage, naar dit e-mailadres stuurt dan worden de bijlagen automatisch in je inbox geplaatst. Dit is vooral handig voor facturen die je maandelijks per e-mail ontvangt. Je kan deze direct naar je Jortt Inbox e-mailadres laten sturen.

Je kunt bestanden in de volgende formaten uploaden: pdf, gif, jpg, jpeg, bmp, png, en tiff.

Foto delen via de Jortt app

Heb je de Jortt app op je telefoon geïnstalleerd dan kun je met je smartphone een foto van een bon maken en deze delen met Jortt. Maak een foto en kies voor delen, in het rijtje met delings mogelijkheden kies je voor Jortt. Je vindt de foto nu terug in je Jortt Inbox. Op deze manier kun je heel snel een bon aan je boekhouding toevoegen en voorkom je dat je bonnen kwijt raakt.

De nieuwste Iphone toestellen zoals de 11 maken zogenaamde .HEIC foto’s. Je kunt foto’s in dit formaat delen met Jortt en via de app naar Jortt sturen. Het is niet mogelijk om deze te mailen naar de Jortt Inbox.

Foto delen met de Jortt app

Koppelen van Dropbox

Je kunt je Dropbox account koppelen aan Jortt. In je Dropbox folder krijg je dan een folder voor de Jortt Inbox. Vanuit verschillende devices kan je dan bonnen plaatsen in deze Inbox folder. Deze bonnen worden dan automatisch naar je Jortt inbox verplaatst. Koppel je Dropbox account bij de Dropbox instellingen.

Zie hier voor de instructies voor het koppelen van je Dropbox account.

Koppeling maken met Dropbox

Factuur koppelen uit Inbox vanuit een boeking of slepen

Vanuit een boeking kan je de factuur koppelen door te klikken op Bestand kiezen uit je Inbox. Selecteer de juiste factuur en klik op Kiezen. Je kan de bon ook slepen vanuit je bureaublad of een map op je computer. Op die manier komt de bon direct in de boeking.

Heb je veel bonnen en inkoopfacturen in je Jortt Inbox dan is het handiger om eerst de bij- en afschrijvingen in te boeken en pas later een bon aan een boeking toe te voegen. Dit doe je als volgt:

  1. Bekijk het bedrag en de datum van de bovenste factuur in de Inbox.
  2. Typ het bedrag in de witte zoekbalk bovenaan in Jortt.
  3. Jortt zet nu alle boekingen met dit bedrag onder elkaar. Selecteer de juiste boeking door ook naar de datum van je bon te kijken.
  4. Klik op het blauwe blokje van de boeking.
  5. Open de boeking door op Wijzig te klikken.
  6. Voeg je bon toe.
  7. Kies Opslaan.

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.