De Jortt Inbox

Het meeste werk van je administratie bijhouden is vaak het verzamelen van bonnen en inkoopfacturen, en deze koppelen in de boekhouding. Met de Jortt Inbox kan je op een makkelijke manier alle bonnen en inkoopfacturen op één plek verzamelen om deze later in de boekhouding te verwerken.

Je kunt je bonnen en inkoopfacturen op drie manieren in je Jortt Inbox zetten:

Uploaden vanaf je computer

Je kan bonnen uploaden door rechts bovenin te klikken op Uploaden, kies dan voor Bonnetjes. Je kan dan één of meerdere bonnen selecteren en uploaden van jouw computer. Je kunt bestanden in de volgende formaten uploaden: pdf, gif, jpg, jpeg, bmp, png, en tiff.

Of ga naar Inbox in het hoofdmenu en klik op Bestand toevoegen. Je kan nu facturen selecteren vanaf je computer.

Naar je Inbox e-mailen

Je kan bonnen per e-mail versturen naar je Jortt Inbox. Hiervoor moet je eerst een Jortt Inbox e-mailadres instellen.

Je kan zelf een e-mailadres aanmaken voor het ontvangen van facturen in de Jortt Inbox. De e-mail moet uniek zijn en uit minimaal 4 karakters bestaan. Ga voor het aanmaken van je Jortt Inbox e-mailadres naar Instellingen en klik op Jortt Inbox. Wanneer er meerdere bijlagen in één e-mail zitten, worden deze allemaal als aparte bonnen opgeslagen in boekhoudprogramma Jortt.

Jortt inbox een e-mail adres geven

Wanneer je e-mailberichten, met bonnen of inkoopfacturen als bijlage, naar dit e-mailadres stuurt dan worden de bijlagen automatisch in je inbox geplaatst. Dit is vooral handig voor facturen die je maandelijks per e-mail ontvangt. Je kan deze direct naar je Jortt Inbox e-mailadres laten sturen.

Je kunt bestanden in de volgende formaten uploaden: pdf, gif, jpg, jpeg, bmp, png, en tiff.

Koppelen van Dropbox

Je kunt je Dropbox account koppelen aan Jortt. In je Dropbox folder krijg je dan een folder voor de Jortt Inbox. Vanuit verschillende devices kan je dan bonnen plaatsen in deze Inbox folder. Deze bonnen worden dan automatisch naar je Jortt inbox verplaatst. Koppel je Dropbox account bij de Dropbox instellingen.

Koppeling maken met Dropbox
Dropbox koppeling met boekhoudprogramma Jortt

Factuur of bon koppelen aan boeking

Je kunt de bon of factuur bij het maken van de boeking direct aan de boeking koppelen, maar je kunt dit ook op een later moment doen.

Factuur of bon tijdens het maken van de boeking toevoegen

Tijdens het maken van de boeking kun je de factuur koppelen door te klikken op Bestand kiezen uit je Inbox. Selecteer de juiste factuur en klik op Kies. Je kunt de bon ook slepen vanuit je bureaublad of een map op je computer.

Bon achteraf aan boeking toevoegen

Heb je haast of veel bonnen en inkoopfacturen in je Jortt Inbox dan is het handiger om eerst de bij- en afschrijvingen in te boeken en pas later een bon aan een boeking toe te voegen. Je kunt werken vanuit de Inbox of vanuit een boeking.

Werken vanuit de Inbox

Het gemakkelijkst gaat dit door te werken vanuit de Inbox. Dit doe je als volgt:

  1. Ga naar de Inbox.
  2. Klik op de bovenste bon.
  3. De bon opent in een nieuw scherm en kies nu Koppel aan bestaande boeking.
  4. Geef bij Zoeken het bedrag in.
  5. Kies uit de lijst de bijbehorende boeking.
  6. Jortt stopt de bon in de boeking en sluit het scherm. Je kunt nu een volgende bon selecteren.

Werken vanuit boekingen

Je kunt een bon ook toevoegen door op de boeking te gaan staan. Wanneer je op de boeking klikt kun je direct bovenaan kiezen voor Voeg bon toe. Je komt dan in je Inbox en kunt de factuur selecteren die bij de boeking hoort. Wanneer je veel facturen en bonnen in je Inbox hebt, is het gemakkelijker om te werken vanuit je Inbox omdat je daar een zoekfunctie hebt.

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.