Mollie koppeling met boekhouding

Mollie is een Payment Service Provider (PSP) die het voor je klanten mogelijk maakt om eenvoudig te betalen met verschillende betaalmethodes zoals iDEAL, Creditcard, PayPal, Bancontact en nog vele andere.

Ontvang je betalingen via Mollie dan leest boekhoudprogramma Jortt automatisch alle gegevens van Mollie voor je in. Facturen die vanuit Jortt zijn gestuurd en via Mollie worden betaald, worden realtime ingelezen in Jortt. Betalingen vanuit externe systemen zoals je webshop, worden 's nachts geïmporteerd.

Mollie koppeling met boekhoudprogramma

Je kan Mollie koppelen aan Jortt. Hierdoor gebeuren er drie dingen:

  • Alles wat je boekhoudkundig van Mollie moet verwerken, wordt automatisch in je boekhoudprogramma ingelezen. Dit zijn de opbrengsten (klanten die jou via Mollie hebben betaald), de Mollie kosten (kosten die Mollie rekent voor de betalingen) en de Mollie uitbetaling (het geld dat Mollie periodiek naar je betaalrekening overmaakt).
  • Je kan één of meerdere betaallinks (bijvoorbeeld iDEAL) aan je facturen toevoegen zodat je klanten je makkelijker en sneller kunnen betalen.
  • Facturen die met Mollie betaald zijn, worden automatisch en realtime op betaald gezet.

Mollie koppeling boekhouding maken

Om te koppelen met Mollie moet je eerst een account bij Mollie aanmaken. Deze kan je vervolgens koppelen in boekhoudprogramma Jortt.

Account aanmaken bij Mollie

Maak eerst een account aan bij Mollie. Mollie berekent geen maandelijkse kosten en er is geen minimale afname. Je betaalt dus alleen een kleine vergoeding voor betalingen die je klanten doen via Mollie.

Wanneer je al een account bij Mollie hebt dan kan je deze stap overslaan.

Koppel Jortt aan Mollie

Nadat je een account bij Mollie hebt gemaakt, koppel je deze aan Jortt. Dit doe je via Instellingen | Mollie koppeling of bij Geldzaken, klik bij Kas en bank op Toevoegen en selecteer Mollie.

Koppel boekhoudprogramma met Mollie

Selecteer de datum vanaf wanneer je je Mollie gegevens (opbrengsten, Mollie kosten en overboeking naar betaalrekening) wil inlezen. Klik daarna op de blauwe 'Connect met Mollie'-knop. Mollie zal om je wachtwoord vragen (wanneer je niet meer bent ingelogd) en vragen of Jortt toegang mag tot de Mollie gegevens. Mollie is nu gekoppeld aan je boekhoudprogramma!

Per Jortt administratie kun je één Mollie-account koppelen. Heb je meerdere webshops in één bedrijf? Dan kun je binnen Mollie met verschillende Websiteprofielen werken. Jortt leest alle gegevens van het gekoppelde Mollie-account in. Dus ook wanneer je meerdere Websiteprofielen gebruikt.

Lees hier hoe je betaallinks met je facturen meestuurt.

Mollie koppeling boekhouding verwijderen

Werk je niet meer met Mollie dan moet je toch je Mollierekening in Jortt laten staan. De Mollie betalingen vormen immers een onderdeel van je administratie. Wij adviseren je ook de koppeling actief te houden als je stopt met Mollie, anders blijft Jortt je herinneringen sturen om de koppeling te herstellen.

Jortt blijven gebruiken

Blijf je Jortt gebruiken, maar wil je niet meer dat je klanten in je webshop met Mollie betalen? Verwijder dan bij Mollie het websiteprofiel van je webshop.

Stuur je facturen in Jortt met een iDEALlink en wil je dat niet meer, verwijder dan ‘Jortt’ bij de handelsnaam op het websiteprofiel van Mollie.

Stoppen met Jortt

Stop je met Jortt dan kun je ‘Jortt’ laten staan op het websiteprofiel bij Mollie je stuurt immers toch geen rekeningen meer.

Verkeerde Mollierekening verwijderen

Heb je een verkeerde Mollie rekening gekoppeld aan je account dan kun je deze als volgt verwijderen: Ga naar Geldzaken in het hoofdmenu. Klik daar op de Mollie-rekening en op Verwijder rekening.

De Mollie rekening kan niet verwijderd worden wanneer er al Mollie betalingen zijn ingelezen. Je kan de Mollie betalingen verwijderen door te gaan naar Instellingen en Koppelingen. Zet bij de Mollie instellingen de datum in de toekomst.

Wanneer je de Mollie koppeling met de boekhouding hebt verwijderd dan kan je ook nog de rechten bij Mollie intrekken. Dit doe je op de Geautoriseerde apps pagina van Mollie. Klik bij Jortt Online boekhouden op Intrekken.

Mollie koppeling boekhouding

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.