Hoe boek je zo eenvoudig mogelijk?

Boekhouden is eigenlijk best eenvoudig. Door drie simpele regels in acht te nemen maak je het nog eenvoudiger voor jezelf én zal Jortt je administratie grotendeels automatisch voor je verwerken.

1. Scheid zakelijk en privé

Hier is misschien wel de grootste winst te halen in het vereenvoudigen van je boekhouding. Open een zakelijke rekening voor je bedrijf en gebruik deze alleen voor zakelijke betalingen. Wanneer je geld van zakelijk naar privé overmaakt, doe dat dan met een maandelijkse bankoverschrijving en niet via de pinautomaat van de Blokker. Zo houd je je zakelijke administratie overzichtelijk.

Jortt leest automatisch je bankafschriften in. Als hier alleen zakelijke afschrijvingen opstaan, hoef je dus ook geen boekingen te maken voor privé-uitgaven.

2. Betaal via de bank

Een bankafschrift is de beste hulp in het compleet houden van je administratie. Door alle zakelijke betalingen per pin of bank te doen, krijg je automatisch een overzicht welke boekingen je moet doen. En Jortt leert van iedere boeking. Hoe meer boekingen je doet, hoe meer Jortt automatisch voor je gaat doen.

Contante betalingen zijn moeilijk te automatiseren. Door alles via de bank te betalen, doet Jortt dus veel meer automatisch voor je.

Ook creditcardbetalingen zijn niet automatisch te verwerken. De meeste diensten, zoals Google Adwords kan je ook met automatische incasso betalen. Deze incasso’s worden dan weer wel automatisch geboekt door Jortt.

3. Bewaar alle bonnen bij elkaar

Veel tijd in het voeren van de administratie gaat verloren met het zoeken naar de facturen en bonnetjes bij de bankafschrijvingen. Het vraagt een klein beetje discipline, maar zorg dat je alle facturen die je ontvangt direct bij elkaar opslaat.

Met Jortt kan je alle facturen opslaan in de Jortt Inbox. Je sleept eenvoudig de facturen naar deze inbox, die je later aan een bankafschrijving kan koppelen. Voor bonnetjes gebruik je de Jortt iPhone of Android app. Deze kan je gratis downloaden via Jortt.nl. Zo heb je alle facturen en bonnetjes bij elkaar en verspil je geen tijd meer aan het zoeken.

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.