Boekhoudprogramma Jortt

Hoe boek of verwerk ik de jaarafsluiting van mijn boekhouding?

Wanneer het jaar is afgelopen, wil je het volgende jaar weer met een schone boekhouding beginnen. Om schoon te kunnen beginnen, moeten er verschillende correcties worden gemaakt. Zo moet je:

  • de winst of verlies verrekenen met je eigen vermogen;
  • je privéopnamen en stortingen verwerken;
  • de afschrijvingen verwerken;
  • de eindejaar banksaldi verwerken;
  • openstaande klanten en leveranciers verwerken;
  • overlopende activa en passiva verwerken.

Over hoe je dat moet doen, zijn boeken vol geschreven. Maar Jortt gaat je daar niet mee vermoeien. Jortt heeft namelijk deze correcties al automatisch voor je verwerkt.

Hoe Jortt dat doet? Zonder dat je het doorhebt, controleert Jortt na iedere boeking die je hebt opgeslagen of deze voor het nieuwe boekjaar moet worden gecorrigeerd. Als dat zo is, maakt Jortt deze correctieboeking gelijk voor je op de achtergrond. Helemaal automatisch en zo, dat het nooit fout kan gaan.

En heb je bezittingen (activa) die over een lange tijd worden afgeschreven, bijvoorbeeld over 5 jaar? Jortt heeft deze, op het moment dat je de afschrijving opslaat, al direct voor de komende 5 jaar opgeslagen en gecorrigeerd op de jaarafsluitingen. Zo kan je nooit wat vergeten met Jortt én is je boekhouding waterdicht.

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.