Hoe kun je declareren?

Hoe declareer ik kosten bij klanten?

.

Soms maak je kosten voor je klant die je van je klant weer terugkrijgt. Denk aan reiskosten, spullen die je voor deze klant gekocht hebt etc. De Belastingdienst ziet dit echter gewoon als kosten die je maakt in je bedrijf om je dienst te kunnen leveren. Je boekt deze kosten dan ook gewoon als kosten voor je bedrijf. Je krijgt ze van je klant terug door ze op je factuur aan de klant te zetten. Je koopt iets in en je verkoopt het weer. Dat betekent dat je er ook gewoon btw over moet vragen en dat je vrij bent in de vergoeding die je vraagt.

Je kunt de kosten gespecificeerd op de factuur aan je klant opnemen of deze bijvoorbeeld verwerken in je uurtarief of starttarief. Over je gemaakte kosten bereken je jouw btw tarief.

Maak je bijvoorbeeld reiskosten en vraag je deze terug van de klant? Je koopt je reiskosten in met 9% btw. Deze kosten boek je op reiskosten en de 9% btw krijg je terug via de btw-aangifte. De reiskosten (ex btw) zet je op de factuur van je klant en hier moet je jouw btw tarief over heffen. Lever jij je diensten met 21%, dan moet je dus ook over je reiskosten 21% btw vragen. Je bent overigens vrij om zelf een prijs voor je reiskosten te bepalen.

Hoe kunnen mijn medewerkers hun kosten declareren?

.

Schieten je eigen medewerkers wel eens kosten voor? Vraag hen dan om hun bonnetjes bij jou in te leveren. Eventueel kun je hier een declaratieformulier voor gebruiken. Je maakt het bedrag dat ze uitgegeven hebben, over op hun rekening. Wanneer je de afschrijving gaat inboeken geef je in de kostenboeking aan waar zij deze kosten voor gemaakt hebben.

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.