Boekhoudprogramma Jortt

Hoe boek ik een privéopname (eenmanszaak/ vof)?

Om een privéopname te boeken ga je naar 'Boekingen' en selecteer je de bankafschrijving met de privéopname. Kies 'Balans' en 'Privéopname/ storting'. Klik op 'Opslaan'. Je hoeft geen bijlage aan deze boeking te koppelen.

prive-opname boeken

Privéaankoop met je zakelijke pas

Jortt adviseert zakelijk en privé zo veel mogelijk gescheiden te houden. Het is makkelijker eens per maand een grote overboeking van je zakelijke rekening naar je privérekening te maken, dan privéaankopen van je zakelijke rekening te boeken.

Een privéaankoop van je zakelijke rekening boek je als een balansboeking. Om een privéaankoop te boeken ga je naar 'Boekingen' en selecteer je de bankafschrijving met de privéopname. Kies 'Balans' en 'Privéopname/ storting'.

Over een privéaankoop mag je geen btw aftrekken.

Klik op 'Opslaan en akkoord'. Je hoeft geen bijlage aan deze boeking te koppelen.

prive-aankoop boeken

Hoe boek ik een privéstorting naar mijn bedrijf?

Om een privéstorting te boeken ga je naar 'Boekingen' en selecteer je de bankbijschrijving met de privéstorting. Kies 'Balans' en 'Privé-opname/ storting'. Klik op 'Opslaan en akkoord'. Je hoeft geen bijlage aan deze boeking te koppelen.

prive-storting boeken

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.