Hoe boek ik kilometervergoeding?

Onbelaste kilometervergoeding (€ 0,23) boeken

.

Rijd je met je privé auto of fiets zakelijke kilometers dan mag je jezelf daarvoor een vergoeding betalen. De Onbelaste kilometervergoeding (€ 0,23 per km) zijn kosten. De kilometervergoeding gaat dus van je winst af.

De kilometervergoeding over 2022 en daarvoor is € 0,19 per kilometer.
De kilometervergoeding over 2023 is € 0,21 per kilometer.

Om kilometervergoeding te boeken maak je een nieuwe boeking. Als totaalbedrag geef je het aantal kilometers x 23 cent (2024)op. Er zit geen btw op een kilometervergoeding, zet deze op € 0,00.

  1. Ga naar Boekingen links in het hoofdmenu.
  2. Klik op Boeking. Er wordt een paneel geopend voor een nieuwe boeking.
  3. Kies als boeking soort Kosten en als categorie Reiskosten.
  4. Voer zelf de Omschrijving, Datum, Totaalbedrag incl. btw en het Totaal aan btw 0,00 in.
  5. Voeg als bijlage een pdf met de onderbouwing toe.
  6. Klik op Opslaan.
  7. Klik in de boeking bij Mogelijke koppelingen op Betaald met.
  8. Klik op Mijn Privé opname / storting (Mijn rekening courant bij een bv) of koppel de betaling van dit bedrag van je zakelijke rekening naar je privérekening aan deze boeking.

Voor een onbelaste kilometervergoeding vraagt de Belastingdienst een kilometerregistratie van de zakelijk gereden kilometers. Deze kun je als pdf toevoegen bij 'Inkoopfactuur of bon'.

kilometervergoeding boeken

Uitbetalen van kilometervergoeding

.

Je kunt op twee manieren de kilometervergoeding uitbetalen. Je kunt het geld overmaken van je zakelijke rekening naar je privérekening of je kunt ervoor kiezen het geld in je bedrijf te laten zitten. Je kiest dan als betaling: Betaald met Privé opname/ storting als je een eenmanszaak of vof hebt en Betaald met rekening-courant als je een bv hebt. Je kunt dit geld dan op een later moment weer onbelast uit je bedrijf halen.

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.