Boekhoudprogramma Jortt

Hoe boek ik kilometervergoeding?

Onbelaste kilometervergoeding (€ 0,19) boeken

Onbelaste kilometervergoeding (€ 0,19 per km) zijn kosten. De kilometervergoeding gaat dus van je winst af.

Om kilometervergoeding te boeken ga je naar 'Boekingen' en kies 'Nieuwe boeking'. Kies 'Kosten' en 'Reiskosten'. Geef in de omschrijving aan 'Kilometervergoeding + de periode + het aantal kilometers'.

Als totaalbedrag geef je het aantal kilometers maal 19 cent op. Er zit geen btw op een kilometervergoeding, zet deze op € 0.

Voor een onbelaste kilometervergoeding vraagt de Belastingdienst een kilometerregistratie van de gereden kilometers. Deze kun je als pdf toevoegen bij 'Inkoopfactuur of bon'.

Uitbetalen van kilometervergoeding

Je kunt nu op twee manieren de kilometervergoeding uitbetalen. Je kunt het geld nu overmaken van je zakelijke rekening naar je privérekening en die banktransactie koppelen aan deze boeking. Of je kunt ervoor kiezen het geld nu in je bedrijf te laten zitten. Je kiest dan als betaling: Betaald met Privé opname/ storting als je een eenmanszaak of vof hebt en 'Betaald met rekening-courant' als je een bv hebt.

Je kunt dit geld dan op een later moment weer onbelast uit je bedrijf halen.

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.