Boekhoudprogramma Jortt

Hoe boek ik twee betaalde facturen in één betaling?

Het kan gebeuren dat je klant één betaling doet waar twee facturen mee betaald zijn. Zeker als er geen factuurnummers zijn meegegeven in de omschrijving is het lastig voor Jortt deze automatisch te boeken. In dat geval zal je zelf de koppeling moeten leggen tussen de gestuurde facturen en de betaling.

Zet om te beginnen beide facturen op 'Betaald per bank'. Dit kan je doen in de tab 'Facturen', selecteer de klant en dan de facturen. Je kan de factuur openen en op 'Markeer als betaald' zetten of op het tandwieltje achter de factuur klikken 'Markeer als betaald per bank'.

In je factuuroverzicht staat nu de melding: 'Betaald, vind het resterende € x bedrag'. Klik hierop. Je kan nu in je bankbestanden zoeken en de bijschrijving koppelen.

Je komt dan in het scherm 'Betalingen zoeken voor factuur'. Zoek de betaling in het zoekvak, selecteer de betaling en klik op 'Koppel'.

boekhouden: betaling kopplen

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.