Instellingen Jortt

Boekhoudprogramma Jortt instellen

Een heleboel zaken kun je in Jortt naar eigen wens instellen. Alles wat je zelf kunt instellen, vind je in Jortt onder Instellingen rechtsboven naast je bedrijfsnaam. Zo vind je hier bijvoorbeeld je bedrijfsgegevens en je accountinformatie zoals je abonnement en wachtwoord. Daarnaast kun je hier je factuur en offerte aan je eigen huisstijl aanpassen en kun je de standaard e-mailteksten wijzigen die met je factuur of offerte meegestuurd worden.

Instellingen voor je bedrijf

Hier geef je de informatie op over je bedrijf, vind je informatie over je abonnement en kun je diverse instellingen voor je Jortt account instellen.

Instellingen voor je bedrijf

Bedrijfsgegevens

Hier vul je de informatie van je bedrijf in. Deze informatie, zoals je bedrijfsnaam, adres, KvK- en btw-nummer, wordt op de offertes en facturen gebruikt. Het e-mailadres dat je hier opgeeft, is het e-mailadres dat als afzender vermeld staat wanneer je iets via Jortt e-mailt.

Wanneer je vrijgesteld bent van btw kun je dat hier aangeven. Heb je een BIG-registratienummer of een AGB-zorgverlenerscode, dan kun je die ingeven nadat je aangevinkt hebt ‘Ik ben vrijgesteld van btw’ en ‘Ik heb een BIG-registratienummer of AGB-zorgverlenerscode’.

Categorieën beheren

Bij elke boeking die je maakt, geef je aan of het een Opbrengsten-, een Kosten- of Balansboeking is en daarna kies je in welke Categorie je boeking hoort. Jortt heeft de Categorieën zoals de Belastingdienst die gebruikt. Je kunt ook eigen categorieën of subcategorieën toevoegen door op de categorie te klikken en in het nieuwe paneel de naam in te geven.

Lees hier verder over: Categorieën toevoegen of wijzigen

Gebruikers beheren

Je kunt in Jortt met meerdere gebruikers werken en zelfs tegelijkertijd werken. Afhankelijk van wat iemand doet, kun je deze persoon een rol geven waardoor ze tot sommige delen van de administratie geen toegang hebben of bepaalde activiteiten niet kunnen uitvoeren. Jortt kent 4 verschillende rollen.

Je nodigt iemand persoonlijk uit voor je administratie in Jortt door een e-mail te sturen. Bij acceptatie van de uitnodiging maakt deze een eigen wachtwoord aan.

Lees hier meer over: Gebruikers toevoegen en beheren

Mijn abonnement

Je abonnement op Jortt kun je hier eenvoudig aanpassen.

  • Je kunt hier je account upgraden naar Jortt Compleet of juist downgraden naar Jortt Gratis.
  • Je kunt een administratie toevoegen aan je account of juist verwijderen. Zo beheer je vanuit een account bijvoorbeeld je werk bv en je holding bv.
  • Je kunt ervoor kiezen je administratie opnieuw te beginnen. Alles wat je tot dan toe hebt gedaan, verdwijnt. Een handige functie om na de proefperiode alles wat je uitgeprobeerd hebt te verwijderen.
Lees hier verder over: Abonnement upgraden of downgraden

Jortt Inbox

In Jortt kun je een eigen e-mailadres aanmaken waar je alle bonnen en facturen die je van je leveranciers per e-mail krijgt naar door kunt sturen. De bijlagen van deze e-mails worden door Jortt automatisch in de Inbox geplaatst en vind je ook terug bij Nog te doen.

Lees hier verder over: De Jortt Inbox

Voorkeuren

Bij voorkeuren kun je instellen welke standaard betalingstermijn er op je facturen komt en wat de geldigheidstermijn van je offertes is. Het is mogelijk om voor een individuele klant op de klantenkaart een afwijkende betalingstermijn op te geven. Je stelt hier tevens in of je een UBL-factuur met je factuur wil meesturen.

Lees hier verder over: Betalingstermijn instellen

Jortt facturen

De facturen die Jortt je stuurt voor het gebruik van Jortt Compleet en eventueel onze postservice, vind je hier overzichtelijk bij elkaar. Het is daarom ook niet nodig om deze nog te uploaden en aan de kostenboeking toe te voegen. Klik op een onbetaalde factuur om deze te betalen met iDeal.

Auditfile

Soms vraagt de Belastingdienst je om een auditfile op te sturen waarmee ze een controle op je boekhouding kunnen uitvoeren. Daarnaast kan de file gebruikt worden als input voor sommige financiële software voor het maken van rapportages.

Lees hier verder over: Wat is een auditfile

Factuur en offerte aanpassen

Met Jortt kun je facturen en offertes in je eigen huisstijl maken en die vervolgens met persoonlijke e-mails versturen. De tekst en opmaak van de facturen en offertes en de standaard e-mailteksten kun je hier naar eigen wens aanpassen.

Instellingen voor facturen en offertes

Factuur aanpassen

Jortt geeft je de mogelijkheid om je eigen logo op je factuur te zetten. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om de achtergrond van je factuur of de betalingsinstructie aan te passen en je kunt ervoor kiezen een voettekst toe te voegen met daarin bijvoorbeeld je KvK-nummer en je btw-nummer.

Lees hier verder over: Uiterlijk van de factuur aanpassen

Offerte aanpassen

Net als een factuur kun je ook een offerte aanpassen aan je eigen huisstijl. Dit gaat op precies dezelfde manier als het aanpassen van een factuur. Lees voor instructies de informatie van Uiterlijk van de factuur aanpassen.

Factuur, creditfactuur, herinnering, offerte e-mail

Je facturen, offertes en herinneringen die je vanuit Jortt naar je klant e-mailt, worden automatisch met een begeleidend mailtje verstuurd.

Lees hier verder over: Persoonlijk e-mailsjabloon maken

Koppelingen maken en instellen

Het online boekhoudprogramma van Jortt kan aan verschillende diensten en apps van andere leveranciers worden gekoppeld. Zo kan Jortt bijvoorbeeld gekoppeld worden aan Mollie, aan Dropbox, aan Online Incasso.nl en aan de urentool eHour. Daarnaast is er een Jortt API beschikbaar voor software-ontwikkelaars.

Maak koppelingen met je boekhoudprogramma
Lees hier verder over: Koppelingen met Jortt

Instellingen voor je account

Iedereen die met Jortt werkt heeft een eigen account (inlognaam en wachtwoord). Vanuit je account krijg je toegang tot de diverse administraties waarvoor je gemachtigd bent. Je eigen specifieke instellingen zoals je e-mailadres en wachtwoord kun je hier wijzigen.

Instellingen voor je account

Gebruikersnaam

Je naam en gebruikersnaam kun je hier aanpassen. Een gebruikersnaam kan alleen gewijzigd worden door als bevestiging het wachtwoord in te geven.

Wachtwoord

Je huidige wachtwoord kun je hier eenvoudig veranderen in een nieuw wachtwoord door eerst je huidige wachtwoord in te geven en vervolgens je nieuwe wachtwoord.

Lees hier verder over: Gebruikersnaam en wachtwoord wijzigen

Twee-staps-verificatie

Om de toegang tot je account extra te beschermen kun je Twee-staps-verificatie toevoegen. Na het ingeven van je wachtwoord wordt je dan gevraagd nog een unieke code in te geven.

Lees hier verder over: Twee-staps-verificatie voor je boekhouding

Voorkeuren

Standaard staat in Jortt ingesteld dat je wekelijks een e-mail ontvangt van alle facturen die verlopen zijn en dat je graag op de hoogte gehouden wil worden van de nieuwe ontwikkelingen van Jortt. Haal het vinkje weg als je deze mededelingen niet meer wil ontvangen.

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.