Instellingen Jortt

Twee-staps-verificatie voor je boekhouding

Je boekhouding is in Jortt veilig opgeslagen. Met een sterk wachtwoord voorkom je dat onbevoegden toegang hebben tot je administratie. Nog veiliger is het om een twee-staps-verificatie in te stellen; dat voegt een extra beveiligingslaag aan je account toe.

Boekhoudprogramma Jortt ondersteunt een twee-staps-verificatie met de Google Authenticator app. Na het ingeven van je wachtwoord bij Jortt, wordt je gevraagd de speciale 6-cijferige code in te geven die de Google Authenticator op je smartphone aanmaakt.

Zet twee-staps-verificatie aan

Het instellen van een twee-staps-verificatie is heel gemakkelijk:

 1. Installeer, indien je deze nog niet hebt, de Google Authenticator op je smartphone, door deze in de Apple App Store of Google Play Store te downloaden.
 2. Klik in Jortt rechtsboven op Instellingen en dan op Twee-staps-verificatie.
 3. Klik op Toon QR-code om een QR code te tonen.
  QR-code voor twee-staps-verificatie
 4. Open de Google Authenticator app op je smartphone en klik op Configuratie starten > Streepjescode scannen, geef de app indien nodig toegang tot je camera.
  Wanneer je de app al eerder hebt gebruikt klik je op het +teken om de QR-code te scannen.
 5. de Authenticator geeft nu een 6-cijferig nummer dat je ingeeft onder de QR-code, klik op opslaan en Jortt geeft aan dat de twee-staps-verificatie is ingeschakeld.
  Google Authenticator code

Geef de 6 cijfers in zonder spatie.

Wanneer je de blauwe code niet snel genoeg overneemt, wordt deze rood en is dan niet meer geldig. De code wordt steeds vernieuwd.

Soms geeft de Google Authenticator de scanoptie niet weer. Klik dan op het Potloodje > Zet een vinkje in het open rondje > klik op Verwijderen en de scanoptie verschijnt weer.

Zet de twee-staps-verificatie uit

Klik rechtsboven op Instellingen en dan op Twee-staps-verificatie.

De twee-stap-verificatie zet je eenvoudig weer uit door op Twee-staps-verificatie uitzetten te klikken.

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.