Factuur maken

Btw verleggen

Wanneer je een factuur stuurt naar een bedrijf in Nederland of het buitenland dan kun je de btw verleggen naar je klant. Dit betekent dat je de klant geen btw in rekening brengt. De klant betaalt dan zelf de btw.

Je mag alleen de btw verleggen naar bedrijven met een btw-identificatienummer en dus niet naar particulieren.

In sommige gevallen kunnen ook facturen naar Nederlandse bedrijven worden verlegd.

Op een factuur waarvan je de btw verlegd moet voldoen aan de volgende eisen:

  • Het btw-nummer van de klant moet getoond worden
  • De tekst ‘btw verlegd’ moet duidelijk getoond worden op de factuur

Maak een ‘btw verlegd’ factuur

Maak een nieuwe factuur en klik hierna op het vak voor klantgegevens. Voer hier de gegevens van de klant in en klik op het vakje ‘Btw verlegd’.

Btw verlegd factuur

Wanneer je de btw verlegt ben je verplicht op het btw-nummer op de factuur te zetten en deze te controleren. Wanneer je het btw-nummer invult dan wordt deze automatisch voor je gecontroleerd door Jortt.

Je kunt nu de factuur verder afmaken en versturen in de gewenste taal (Nederlands, Engels, Duits of Frans). Er is nu een factuur aangemaakt die aan de wettelijke eisen voldoet in de taal van je klant.

Inboeken ‘btw verlegd’ factuur

De aangemaakte factuur wordt volledig automatisch ingeboekt. Afhankelijk van het land waarnaar de factuur is verstuurt wordt de omzet automatische geplaatst in rubriek 2a (Nederland), 3a of 3b (buitenland) van de btw-aangifte .

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.