Factuur maken

Maak een creditfactuur

Wanneer je een fout in je factuur hebt gemaakt of je klant is niet tevreden over de geleverde dienst of product dan kun je een creditfactuur aanmaken. Deze wordt ook wel een creditnota genoemd. Een creditfactuur is een factuur waarbij de klant geld terug krijgt. Je kan de originele verkoopfactuur volledig crediteren (geld teruggeven) of voor een deel.

Een volledige factuur crediteren

Ga naar Facturen en offertes in het hoofdmenu. Er wordt nu een lijst getoond met je facturen. Een factuur kan op twee manieren volledig worden gecrediteerd:

  • Klik op de actieknop Actieknop van de factuur die je volledig wilt crediteren. Klik op Crediteren.
  • Klik in de lijst op het factuurnummer van de factuur die je gaat crediteren. De gekozen factuur wordt geopend en klik nu op Crediteren.

In beide gevallen wordt er een nieuwe creditfactuur aangemaakt. Bij het nieuwe factuurnummer wordt de tekst ‘Creditfactuur voor:’ gezet met het factuurnummer van de factuur waarvoor de creditfactuur wordt gemaakt.

Er wordt een aantekening bij de factuur gemaakt dat de nieuwe factuur een credit is op een andere factuur.

Een deel van een factuur crediteren

Je kan ook een deel van een verkoopfactuur crediteren. Om dit te doen voer je eerst de handelingen uit zoals hierboven beschreven. Klik daarna op het vak voor factuurregels en pas de factuurregels aan.

Als laatste moet de creditfactuur nog per e-mail of post verzonden worden door op Versturen / afdrukken te klikken.

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.