Factuur maken

Verstuur een factuur

De factuur kan verstuurd worden als deze compleet ingevuld is. Dit doe je door op Versturen / afdrukken te klikken.

Er zijn twee manieren om de factuur te verzenden: per e-mail of per post.

Factuur versturen per e-mail

De snelste en eenvoudigste manier om de factuur naar je klant te sturen is per e-mail.

Verstuur factuur per email

Vul het e-mailadres in van je klant. Wanneer je al eerder facturen hebt verstuurd naar dezelfde klant dan zal het e-mailadres al ingevuld zijn.

Jouw e-mailadres staat al ingevuld en kan eventueel gewijzigd worden in je profiel. Je klant zal de e-mail ontvangen met als afzender jouw adres.

De taal, waarin de factuur verstuurd wordt, kan je instellen bij de klant in het Klantenscherm. Facturen kunnen worden verstuurd in het Nederlands, Engels, Duits, Frans of Spaans.

Geef het onderwerp en de tekst in zoals deze in het de factuur e-mail moet worden weergegeven. Er wordt een standaard tekst ingevuld die je kunt gebruiken of aanpassen.

Zet het vinkje bij ‘Stuur kopie naar mezelf’ om een kopie van de e-mail en de PDF factuur te ontvangen in je eigen mailbox.

Als je drukt op de knop Versturen / afdrukken dan zal de klant de volgende e-mail ontvangen met als bijlage de pdf-factuur:

Factuur email voorbeeld

Een factuur kan pas worden verstuurd nadat je e-mailadres is gevalideerd. Jortt stuurt een validatie e-mail wanneer je een account aanmaakt. Een nieuwe validatie e-mail kan je aanvragen op het Dashboard .

Factuur versturen per post

Verstuur factuur per post

Als je de factuur per post wil versturen of aan de klant wil overhandigen dan kan dit op het tabblad ‘Per post versturen / afdrukken’. Klik op Versturen / afdrukken en de factuur zal worden afgedrukt.

Je kan je factuur ook door Jortt laten versturen door de Jortt Postservice te selecteren.

Een verstuurde factuur corrigeren

Wanneer een factuur is verzonden dan kan deze niet meer verwijderd of aangepast worden. Eventuele correcties moeten dan met een creditfactuur gemaakt worden.

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.