Factuur maken

Factuur maken met iDEAL-betaalknop (Mollie)

Een iDEAL-betaalknop bij je factuur

Stuur je klant een professionele factuur met betaalknop. Je klant ontvangt, per e-mail, een factuur in pdf en ziet meteen in de mail een iDEAL-logo met betaalknop. Wanneer de klant op het iDEAL-logo of op de betaalknop klikt, dan kan je klant de factuur direct met eigen bank betalen.

iDEAL betaalknop bij je factuur e-mail
iDEAL betaalknop bij je factuur e-mail

Naast iDEAL kunnen je klanten ook betalen met:

 • Creditcard (Master, Visa, AmEx)
 • PayPal
 • Bitcoin
 • Bancontact (de 'iDeal van België')
 • en nog vele andere…

Om een iDEAL-betaalknop mee te kunnen sturen, maak je eerst een account aan bij Mollie. Koppel dit Mollie account vervolgens aan Jortt. Hoe je dit doet lees je in het support-artikel Mollie koppeling met boekhoudprogramma Jortt.

Instellen welke betaalmethoden je aanbiedt aan je klant

Je kunt zelf bepalen welke betaalmethoden je aan je klant laat zien in de factuur e-mail. Dit doe je door een websiteprofiel aan te maken bij Mollie met de handelsnaam Jortt en één of meerdere betaalmethoden aan te zetten.

 1. Log in bij Mollie.
 2. Ga naar Instellingen en dan naar Websiteprofielen.
 3. Geef als Geregistreerde handelsnaam de tekst Jortt op. Dit is een dropdown veld in Mollie, maar deze kun je zelf overschrijven. Jortt kijkt naar dit profiel om te zien welke betaalmethoden jij wilt tonen in de factuur e-mail.
 4. Verder gebruik je je eigen gegevens.
 5. Zet de betaalmethoden ‘aan’ die jij wil aanbieden aan je klant.
 6. Klik op Opslaan.
 7. Bij elke factuur die je nu stuurt wordt nu voor elke geselecteerde betaalmethode een betaalknop getoond aan je klant.

Hier het voorbeeld voor het bedrijf Houtt:

Websiteprofiel scherm bij Mollie
iDeal betaalknop voor je boekhouding

Kies alleen de betaalmethoden waarvan je verwacht dat je klanten deze ook gaan gebruiken. Bij een overvloed aan betaalmethoden die je klant niet herkent, zal eerder verwarring ontstaan, dan dat je klant de betaalknop gaat gebruiken.

Er worden alleen betaallinks meegestuurd met facturen met een hoger bedrag dan € 1,-.

Facturen automatisch als betaald gemarkeerd

Bij je facturen stuurt Jortt nu automatisch de betaallinks mee. Wordt de factuur betaald, dan wordt deze direct in Jortt gemarkeerd als betaald.

Factuur betaald met Mollie

Mollie betalingen verwerken in je boekhouding

Gebruik je Jortt Compleet? Dan worden de Mollie bij- en afschrijvingen automatisch ingelezen in je boekhouding. Je ontvangt per uitbetaling 3 transacties in Jortt:

 • Mollie uitbetaling van je Mollie rekening (een negatief bedrag) boek je als: 'Balans' > 'Kruisposten'.
 • Uitbetaling Mollie aan je bedrijf op je betaalrekening (een positief bedrag) boek je als: 'Balans' > 'Kruisposten'.
 • De Mollie kosten (een negatief bedrag) boek je als: 'Verkoopkosten'. Op Mollie transacties wordt 21% btw berekend. Je hoeft hier geen factuur aan te koppelen.

Koppeling met een webshop (Woocommerce, Lightspeed, MijnWebwinkel, CCV shop)

Heb je verkopen via een webwinkel? Dan komen je verkopen dankzij de Mollie koppeling automatisch in Jortt. Jortt geeft de verkopen weer met eerst de betaalmethode (Ideal Paypal, creditcard, etc) en daarna de omschrijving zoals deze wordt meegegeven vanaf je webwinkel. Hier zit ook het unieke ordernummer in.

Je hoeft dus geen facturen in Jortt op te slaan van verkopen via je webwinkel. De referentie naar de order is voldoende. De specificaties daarvan kun je eenvoudig oproepen in je webwinkel.

Op deze manier maak je het beste gebruik van je webwinkel én je boekhoudprogramma:

 • De webshop maakt de facturen, draagt zorg voor de betalingen en houdt de voorraad bij.
 • Jortt verwerkt je opbrengsten en kosten, berekent je btw aangifte, maakt de winst- en verlies rekening en de balans.

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.