Een online factuur maken

iDeal betaalknop toevoegen aan de facturen.

Een iDeal betaalknop bij je facturen

Om een betaalknop toe te voegen aan je facturen heb je een account nodig bij een Payment Service Provider. Jortt samen met Payment Service Provider Mollie.

Naast iDeal kunnen je klanten ook betalen met:

  • Creditcard (Master, Visa, AmEx)
  • PayPal
  • Bitcoin
  • Bancontact (de 'iDeal van België')
  • en nog vele andere…

Om een iDeal-betaalknop mee te kunnen sturen, maak je eerst een account aan bij Mollie. Mollie berekent geen maandelijkse kosten en er is geen minimale afname. Je betaalt dus alleen een kleine vergoeding voor facturen die betaald zijn met de iDeal-betaalknop.

Nadat je een account hebt aangemaakt bij Mollie, maak je bij Mollie een websiteprofiel aan bij 'Instellingen' > 'Websiteprofielen'. Dit zijn de instellingen die Jortt gebruikt bij je factuur.

Geef als Geregistreerde handelsnaam Jortt op. Dit is een dropdown veld in Mollie, maar kun je zelf overschrijven. Dit is het profiel die Jortt gebruikt voor de betalingen. Verder gebruik je je eigen gegevens.

Zie hieronder het voorbeeld voor het bedrijf Houtt:

Websiteprofiel scherm bij Mollie
iDeal betaalknop voor je boekhouding

Kies alleen de betaalmethoden waarvan je verwacht dat je klanten deze ook gaan gebruiken. Bij een overvloed aan betaalmethoden die je klant niet herkent, zal eerder verwarring ontstaan, dan dat je klant de betaalknop gaat gebruiken.

Er worden alleen betaallinks meegestuurd met facturen met een hoger bedrag dan € 1,-.

Mollie koppelen aan je boekhouding

Nadat je een account hebt gemaakt bij Mollie koppel je deze aan Jortt. Dit doe je via deze link: https://app.jortt.nl/profile/mollie.

Facturen automatisch als betaald gemarkeerd

Bij je facturen stuurt Jortt nu automatisch de betaallinks mee. Wordt de factuur betaald, dan wordt deze direct in Jortt gemarkeerd als betaald.

Mollie betalingen verwerken in je boekhouding

Gebruik je Jortt Compleet? Dan worden de Mollie transacties automatisch ingelezen in je boekhouding. Je ontvangt per uitbetaling 3 transacties in Jortt:

  • Mollie uitbetaling (een negatief bedrag) boek je als: 'Balans' > 'Kruisposten'.
  • Uitbetaling Mollie aan je bedrijf (een positief bedrag) boek je als: 'Balans' > 'Kruisposten'.
  • De Mollie kosten (een negatief bedrag) boek je als: 'Verkoopkosten'. Op Mollie transacties wordt 21% btw berekend.

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.