Cashflow

Cashflow is simpel gezegd het verschil in geld dat je ontvangt en geld dat je uitgeeft in een bepaalde periode (bijvoorbeeld de afgelopen maand). Cashflow zegt iets over de gezondheid van je bedrijf. Je kunt in betalingsproblemen komen wanneer je te lang een negatieve cashflow hebt. Een positieve cashflow is dan ook vaak een goed signaal voor je bedrijf.

Alleen met een Jortt Plus abonnement heb je toegang tot het cashflow rapport.

Cashflow rapport

Wat heb ik aan cashflow?

Een negatieve cashflow kan je waarschuwen voor problemen. Je kunt in een bepaalde periode winst maken maar toch een negatieve cashflow hebben. Bijvoorbeeld wanneer je al veel gefactureerd hebt en pas een klein deel door je klanten betaald is. De winst wordt namelijk positief op het moment dat je de factuur stuurt. De cashflow wordt pas positief wanneer de factuur betaald is. Van een negatieve winst ga je niet failliet, van een negatieve cashflow wel!

Openen cashflow rapport

Het cashflow rapport opent altijd op het huidige jaar en geeft per maand de cashflow weer. Je kunt zelf een ander jaar en een andere periode instellen.

Openen en jaar en periode instellen voor het cashflow rapport:

  1. Klik op Rapporten in het linker menu en selecteer Cashflow.
  2. Klik op maand en selecteer welke periode je wil zien: maand, kwartaal of jaar.
  3. Klik op de pijltjes voor of na het jaar om het jaar in te stellen.

Het cashflow rapport van de betreffende periode is nu zichtbaar.

De cijfers kloppen natuurlijk alleen als je alle banktransacties hebt geboekt en kruisposten leeg is. Ook een categorie als Nog te verwerken moet je eerst wegwerken. Je vindt de acties die je nog moet uitvoeren bij Nog te doen in het linkermenu van Jortt.

Afdrukken of opslaan als pdf bestand

Het cashflow rapport van een bepaalde periode kun je afdrukken door op het printersymbool te klikken. In het pop-up menu selecteer je je printer en je kiest afdrukken.

Wil je het bestand bewaren, dan kun je bij printer ook kiezen voor ‘pdf-printer’ of ‘opslaan als pdf’ afhankelijk van je gebruikte software. Je rapport wordt nu niet afgedrukt maar als pdf opgeslagen op je computer.

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.